Nyt alkaa F1-sarjan tiukka rypistys – Valtteri Bottas odottaa erityisesti kahta kisaa: ”Siellä jäi homma kesken”

Julkaistu:

formula 1
Valtteri Bottas on vielä ainakin matemaattisesti mukana taistelussa formula ykkösten maailmanmestaruudesta.
F1-sirkus pysähtyy viikonloppuna Singaporeen. Siitä käynnistyy kaukokisojen putki, jonka aikana MM-sarjan kisoja ajetaan lisäksi Venäjällä, Japanissa, Meksikossa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Abu Dhabissa, joka huipentaa kauden 1. joulukuuta.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas lähtee loppukauteen MM-kakkosena. Eroa kärkeen, tallikaveri Lewis Hamiltoniin on 63 pistettä.

Bottas odottaa loppukaudesta erityisesti kahta kisaa. Venäjän Sotshi on sopinut aina Bottakselle hyvin.
Siellä hän on ajanut mm. Williamsilla eturiviin ja palkintopallille sekä ottanut uransa avausvoiton 2017. Varmalta näyttänyt kolmossija 2015 meni Kimi Räikkösen ajettua Bottaksen perään viimeisellä kierroksella.

– Sotshia minä odotan. Siellä jäi homma kesken viime vuonna, Bottas sanoi Ilta-Sanomille viitaten tallimääräykseen, jonka myötä hänen piti lahjoittaa kärkitila Hamiltonille.

Kun rata sopii omalle tyylille, se on myös kuljettajalle mieleinen.

– Kyllä siitä eri tavalla nauttii. Kun latu niin sanotusti maistuu, niin kyllä siitä aina tykkää enemmän. Joillain radoilla on sitten taas tiettyjä kohtia, joita ei millään meinaa saada osumaan.


Sotshin lisäksi Bottas odottaa monien kuskien suosiossa olevaa Suzukaa. Se on nautinnollinen vanhan liiton rata, mutta toisaalta myös niin kapea, ettei ohittaminen siellä ole helppoa.

– Aika paljon on aika-ajosta kiinni, Bottas totesi Suzukasta.

Loppukausi on todella tiivis paketti ja täynnä matkustamista, joka ei kuitenkaan haittaa Bottasta.

– Kauden päätteeksi sitä huomaa, että tulipahan reissattua. Kyllä se silti menee. Aika hyvin on aina pari kisaa tietyllä mantereella. En tykkää yhtään huonoa kaukokisoista. On kivakin, kun mennään usein aikaisemmin kisapaikalle, Bottas sanoi.’

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt