Jösses, mikä aikarauta! Kimi Räikkösen ranteeseen isketään miljoonan euron arvoinen kello – runko 200 kertaa terästä vahvempaa

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen on ensimmäinen henkilö, joka pääsee kokeilemaan Richard Millen uutta RM 50-04 -huippukelloa. Kellon teknologia on viimeistä huutoa.
Kimi Räikkönen saa torstaina suuren kunnian Singaporen GP:n yhteydessä. Räikkönen saa ensimmäisenä käteensä Richard Mille -kellovalmistajan uuden huippukellon malliltaan RM 50-04.

Kellon hinta ilman arvonlisäveroa on 918 500 euroa. Verojen kanssa hinta nousee reilusti yli miljoonan euron. Yhtiön edellisen mallin (RM 50-03) hinta oli 964 000 Englannin puntaa eli lähes 1,1 miljoonaa euroa.

Kello on valmistettu erityiskevyistä ja -lujista titaani- ja hiilikuituseoksista. Kellon runko on 200 kertaa terästä vahvempaa, se painaa ainoastaan seitsemän grammaa ja kestää peräti 5 000 g-voiman paineen.

Kello on väritykseltään Alfa Romeon puna-valkoinen, ja kelloon on muotoiltu myös numero 7 – Räikkösen kilpailunumero Alfa Romeolla, ja takalevyyn on kaiverrettu Räikkösen nimi.

Kelloa valmistetaan vain 30 kappaleen erä.


Richard Mille teki teki aiemmin yhteistyötä McLaren-tallin kanssa, ja edellinen malli olikin nimeltään RM 50-03 McLaren F1.

Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Alfa Romeon kanssa vuodesta 2018 alkaen.

Räikkönen on F1-kiertueen kokenein kuljettaja. Singaporessa hän ajaa jo uransa 307. MM-osakilpailun. Räikkösellä on pitkältä uralta 21 voittoa ja 103 palkintopallisijoitusta – ja maailmanmestaruus vuodelta 2007.

Richard Millen ”kellotalliin” ovat kuuluneet formulakuljettajista myös Charles Leclerc, Felipe Massa ja Fernando Alonso sekä huipputennispelaajista Rafael Nadal ja Alexander Zverev.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt