Lewis Hamilton avautui ammattinsa vaaroista – kertoi menettäneensä yöunet ja pohti traagista turmaa: ”Iski syvälle sieluun”

Julkaistu:

F1
Autourheilun vaarat mietityttävät Lewis Hamiltonia.
F1-tähti Lewis Hamilton, 34, on antanut haastattelun, jossa hän pohtii ammattinsa vaaroja. Hamiltonin lausunnoista kertoo muun muassa Autosport-lehti.

Hamilton sanoo olevansa yhä syvästi järkyttynyt F2-kuljettaja Anthoine Hubertin kuolemasta. Hubert kuoli F2-kilpailussa sattuneessa onnettomuudessa pari viikkoa sitten.

Hamilton on mittavalla urallaan kokenut autourheilussa sattuneita kuolemantapauksia aiemminkin. F1-kuljettaja Jules Bianchi kuoli Japanin GP:ssä 2014 sattuneen turman jälkeen seuraavana vuonna, ja Hamiltonin karting-uran aikana oli onnettomuus, jossa kuoli 11-vuotias kuski vuonna 1994.

Moottoriurheiluun liittyvät vaarat iskevätkin vasten kasvoja yleensä vasta sitten, kun jotain todella ikävää tapahtuu.

– Kuljettajaan nämä asiat iskevät todella kovaa. En tiedä, kuinka muut kuljettajat suhtautuivat, mutta minuun Hubertin kuolema iski syvälle sieluun. Se oli todella vaikea tilanne, Hamilton sanoi Autosport-lehden mukaan.

– En pystynyt nukkumaan onnettomuuden jälkeisenä iltana. En voinut uskoa, mitä oli tapahtunut. Ilmeisesti mieli tekee ylitöitä sopeutuakseen realiteetteihin – siihen mitä on tapahtunut, Hamilton tuumi.

Brittitähti painottaa, että vaara on moottoriurheilussa edelleen läsnä, vaikka siitä on tullut turvallisempaa kuin takavuosina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt