Kilpakumppanilta kovaa puhetta Valtteri Bottaksen F1-urasta – ”Muuten hän ei olisi ehkä koskaan voittanut yhtään kisaa”

Julkaistu:

Formula 1
Kevin Magnussenin mielestä monet muutkin kuljettajat olisivat pystyneet Mercedeksen F1-autolla samanlaisiin suorituksiin kuin Valtteri Bottas.
Haas-tallin tanskalaiskuljettajan Kevin Magnussenin mielestä sattumalla oli iso osuus siinä, että Valtteri Bottas sattui pääsemään Mercedeksen F1-kuskiksi.

Ajopaikka Mercedeksellä avautui, kun Nico Rosberg lopetti yllättäen uransa voitettuaan maailmanmestaruuden kaudella 2016. Siinä vaiheessa suurin osa muista F1-kuljettajista oli jo tehnyt sitovan sopimuksen jonkin muun tallin kanssa.

– Valtteri sai paikkansa Mercedeksellä vain siksi, koska Rosberg vetäytyi viime hetkellä, Magnussen laukoi Auto Motor und Sportille.

– Hän toki ansaitsee paikkansa, mutta on tarvinnut sitä kuuluisaa sattumaa. Muuten hän ei olisi ehkä koskaan voittanut yhtään F1-kisaa. Hänen tarinansa osoittaa, että uraan on vaikutusta asioilla, joita ei voi hallita eikä niihin voi vaikuttaa omilla suorituksilla.

Singaporen GP:hen valmistautuva Magnussen, 26, ajaa loppukauden aikana sadannen F1-kilpailunsa. Hän on päässyt palkintokorokkeelle vain kerran, sijoituttuaan McLarenilla toiseksi ensimmäisessä F1-kisassaan Australiassa 2014.

– Minun unelmanani ovat olleet GP-voitot ja MM-titteli. Me kaikki tiedämme, että niiden saavuttaminen on tällä hetkellä mahdollista vain kolmessa tallissa.

– Formula 1:ssä kuljettajan merkitys on pienin. Kaikki muut tekijät ovat tärkeämpiä. Me 20 kuljettajaa emme ole (taidoiltamme) kahden sekunnin, vaan parin kymmenyksen sisällä. Se ero tulee autoista, Magnussen sanoi.
Tämän kauden MM-sarjassa Magnussen on keräämillään 18 pisteellä vasta 16:ntena. Hän on saanut pisteitä vain kolmesta kilpailusta.

Magnussenin sopimus yhdysvaltalaistalli Haasin kanssa sisältää vielä myös seuraavan kauden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt