Ylipäällikkö jyrähti F1-farssista: ”Sellaista ei tapahdu enää koskaan”

Julkaistu:

Formula 1
FIA:n puheenjohtaja Jean Todt vakuuttaa, ettei F1-kisojen aika-ajoissa enää nähdä samanlaista farssia kuin Monzassa.
Toissa lauantaina ajetuista Italian GP:n aika-ajoista tuli lopulta melkoinen farssi. Valmistautuminen viimeiselle aikakierrokselle meni Monzassa pahasti pieleen, kun kuljettajat yrittivät hakea hyviä ajopaikkoja saadakseen imuapua.

Vain Carlos Sainz ja Charles Leclerc ehtivät aloittaa aikakierroksen ennen ruutulipun heilumista. Sainz, Nico Hülkenberg ja Lance Stroll selvisivät huomautuksella hidastelustaan muiden edessä.

– Voin kertoa teille, että sellaista ei tapahdu enää koskaan, sanoi Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt Monzan aika-ajofarssista belgialaiselle La Dernière Heure -lehdelle.

– Muutamme sääntöjä. Emme voi estää kuljettajia lähtemästä varikolta silloin kun he haluavat, mutta aiomme määrätä maksimikierrosajan.

Tarkoituksena on siis asettaa nopealle kierrokselle valmistavalle lämmittelykierrokselle niin kova maksimiaika, ettei selvä tahallinen hidastelu ole enää mahdollista.

– Yleisö tulee katsomaan show’ta, ja se mitä tehtiin oli myös vaarallista. Muutamme sääntöjä niin pian kuin pystymme, Todt vakuutti.

F1-kauden seuraava kilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Singaporen katuradalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt