Ferrarin F1-pomo paljasti huiman suunnitelman jo ensi kaudeksi – aika-ajot muuttumassa rajuksi kisaamiseksi

Julkaistu:

formula 1
Sprinttikisa tulossa ensi kaudeksi kokeiluun.
Formula ykkösissä ajetaan ensi kaudella aika-ajot täysin uuteen tyyliin ainakin kerran pari, mikäli suunnitelmat lajin kasvojenkohotusyrityksistä toteutuvat.

Suunnitelmien mukaan perinteiset aika-ajot korvaisi sprinttikisa. Kaavailujen mukaan se voitaisiin käydä esimerkiksi käännetyssä järjestyksessä MM-pistetilaston mukaan, ja sen perusteella määräytyisivät lähtöpaikat varsinaiseen kisaan.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi Gazzetta dello Sportille, että tallit ovat näyttäneet vihreää valoa lauantain sprinttikokeilulle.

– Jokainen talli suhtautui myönteisesti ajatukseen, me Ferrarilla mukaan lukien. Siksi tämä toteutuu ensi kaudella, Binotto sanoi.

Autourheilun kuninkuusluokan tekniset säännöt uusiutuvat kaudelle 2021. Siksi ensi kaudella mennään pitkälti samoilla teknisillä ratkaisuilla kuin nyt, ja järjestäjillä on aikaa keskittyä erilaisiin kokeiluihin.

Osa tallipäälliköistä on ollut ainakin aiemmin Binottoa varautuneempi sprinttisuunnitelmasta. Esimerkiksi Haasin Gunther Steiner on pohtinut, nostaisivatko sprinttikisoissa mahdollisesti tapahtuvat kolarit ja tekniset ongelmat tallien kuluja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt