F1-paljastus: Mersu ei ensin halunnut Lewis Hamiltonia – saksalaiskuski jahtasi paikkaa lähettelemällä kuvia koirastaan

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen F1-tallin entinen toimitusjohtaja Nick Fry kertoo uusia tietoja siitä, miten Lewis Hamilton päätyi nykyiseen talliinsa.
Mercedes palkkasi Lewis Hamiltonin kauden 2012 jälkeen Michael Schumacherin paikalle. Sitä päätöstä tallin ei ole tarvinnut katua.

Aluksi Mercedeksen johtoporras olisi halunnut paljon mieluummin tehdä sopimuksen Nick Heidfeldin kanssa. Mercedeksen F1-tallin entinen toimitusjohtaja Nick Fry kertoo asiasta lokakuun alussa ilmestyvässä kirjassaan Survive. Drive. Win.

– Aluksi en saanut Mercedestä suostuteltua Lewisin palkkaamiseen. Useammin kuin kerran meidät lähetettiin takaisin ja pyydettiin tulemaan uudelleen muiden ideoiden kanssa, Fry kirjoittaa RaceFans-sivuston mukaan.

– Jostain syystä meitä pyydettiin katselemaan Nick Heidfeldin kaltaisia kuljettajia. Paikka kiinnosti häntä erittäin paljon. Hän lähetti minulle usein tekstiviestejä sekä kuvia itsestään, perheestään ja koirastaan herättääkseen kiinnostukseni.

Heidfeld oli vapaana. Kokenut saksalaiskuljettaja oli menettänyt paikkansa Renault-tallissa elokuussa 2011.

Heidfeld oli ajanut 183 F1-kisaa, mutta oli jäänyt Kimi Räikkösen varjoon jo suomalaiskuljettajan tulokaskaudella 2001, jolloin he olivat tallikavereina Sauberilla. Sen jälkeen McLaren teki sopimuksen Räikkösen kanssa.

Fryn mukaan Mercedes harkitsi myös Force Indialla ajaneen Paul di Restan pestaamista. Myös Jacques Villeneuve tarjosi kovasti itseään Mercedekselle, vaikka oli ajanut edellisen F1-kisansa kaudella 2006.
Jo aiemmin on ollut hyvin tiedossa, että Niki Laudalla oli merkittävä vaikutus siihen, että Mercedes päätti lopulta tehdä monivuotisen sopimuksen Hamiltonin kanssa.

Fryn mukaan Lauda sanoi hänelle syyskuussa 2012 ensimmäisenä työpäivänään Mercedeksen F1-tallissa, että ”mene ja tee se (sopimus Hamiltonin kanssa), niin pyydän sitten Mercedekseltä myöhemmin anteeksi”.

Hamiltonin sopimuksesta Mercedeksen kanssa tiedotettiin jo saman kuukauden aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt