Ihmetys Sebastian Vettelin ”oudoista” esityksistä F1-radoilla kasvaa – Ferrarilta vaaditaan nopeita toimia

Julkaistu:

formula 1
Sebastian Vettelin kadonnut itseluottamus ihmetyttää F1-väkeä.
Formula ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ailahtelevat otteet puhuttavat autourheilun kuninkuusluokassa.

Vettel pyörähti viime viikonloppuna ajetussa Monzan GP-kisassa ja aiheutti sen jälkeen vaaratilanteen ajamalla Lance Strollin eteen. Mikäli saksalaiskuski tekee vielä yhden vastaavan virheen, häntä odottaa ajokielto formula ykkösissä. Samaan aikaan Ferrarin tulokaskuski Charles Leclerc on ottanut kaksi voittoa peräjälkeen ja varastanut otsikot erityisesti Italiassa.

Ferrarin entisen teknisen johtajan Ross Brawnin mielestä Vettel on menettänyt otteensa niin pahasti, että Ferrarin on pakko keskittyä hänen suoritustensa parantamiseen.

– Vettel on yksi lajin suurista, mutta hän tarvitsee tallilta nyt kaiken mahdollisen tuen löytääkseen kadonneen itseluottamuksensa, F1-sarjan urheilupuolesta vastaava Brawn sanoi ja jatkoi:

– Tämän asian pitää olla tallipäällikkö Mattia Binotton työlistan kärjessä auton kehittämisen ohella. Se ei ole helppoa, mutta aivan oleellista seuraavaa kauttakin ajatellen.

Vettelin, 32, sopimus Ferrarin kanssa on voimassa ensi kauden loppuun saakka.

Myös Nico Rosberg ihmetteli ääneen Vettelin tilannetta Monzan GP:n yhteydessä. Entinen maailmanmestari näki, että Leclerc on kohonnut nopeassa tahdissa Ferrarin ykköskuskiksi ohi Vettelin.

– Aivan kummallista. Nelinkertainen maailmanmestari, yksi sarjan parhaista kuskeista, sortuu paineettomissa tilanteissa tällaisiin virheisiin. Outoa, Rosberg sanoi Skylle.

Varikolla on myös spekuloitu sitä vaihtoehtoa, että Vettel palaisi kauden jälkeen Red Bullille, jossa hän voitti maailmanmestaruutensa 2010-2013.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoi kuitenkin Speedweekille, että tallilla on jo riveissään neljä kuskia eikä ”Vettel ole millään tavalla ajankohtainen nimi meille”.

F1-kausi jatkuu Singaporessa ensi viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt