Schumacherin spesialistilta saamat hoidot herättävät kysymyksiä – hoitavan lääkärin tunteva erityisasiantuntija rajasi pois yhden vaihtoehdon

rac

Julkaistu:

F1
Michael Schumacherin saama hoitomuoto on kiivaan keskustelun kohteena.
Kaikkien aikojen menestyneimmän F1-kuljettajan Michael Schumacherin terveydentila nousi jälleen otsikoihin alkuviikosta, kun Ranskan suurimpiin lehtiin kuuluva Le Parisien kertoi seitsenkertaisen maailmanmestarin saavan kantasoluhoitoa pariisilaisessa Georges–Pompidoun sairaalassa.

Lehden mukaan Schumacher, 50, kuljetettiin ambulanssilla kotoaan Sveitsistä Pariisiin.

Le Parisienin mukaan Schumacheria hoiti sairaalassa keskiviikkoon asti maineikas sydänkirurgi ja professori Philippe Menasché.

Menasché on kantasoluhoidon pioneeri, joka on tehnyt potilaille muun muassa kantasolusiirtoja.

Viime päivinä on keskusteltu kiivaasti, millaista hoitoa takavuosien F1-tähti on saanut ja mitä sillä on yritetty saavuttaa.

Schumacher löi päänsä lasketteluonnettomuudessa ja loukkaantui vakavasti vuonna 2013. Saksalaisen terveydentilasta on tihkunut sen jälkeen erittäin vähän tietoa.
Schumacher kärsii oletettavasti vaikeasta aivovammasta, mutta alan asiantuntijoiden mukaan Pariisissa tuskin hoidettiin entisen huippukuskin aivovauriota.
Italialaislehti Gazzetta dello Sport haastatteli aiheesta kantasoluhoitojen tutkimukseen erikoistunutta Michel Pucéat’a.

Pucéat työskenteli vuonna 2007 Schumacheria hoitavan Menaschén työryhmässä, joka tutki kantasoluhoitojen käyttöä sydämeen ja verenkiertoelimistöön.

Pucéat vetäytyi kuitenkin ryhmästä, koska ei ollut täysin tyytyväinen saatuihin tuloksiin.

Ranskalainen muistutti, ettei hänellä ole tietoa Schumacherin terveydentilasta, joten tarkkojen kuvausten antaminen on mahdotonta.

– Voin kuitenkin sanoa, että ottaen huomioon hoitopaikan ja sen, kuka Schumacheria hoitaa, kyseessä ei ole aivoihin kohdistuva kantasoluhoito. Itse asiassa Ranskassa ei ole virallisia tutkimuksia tästä hoitomuodosta.

– Kantasoluhoitoja ei ole koskaan käytetty aivovaurioihin, vaikka jossain vaiheessa uskottiin, että niillä voitaisiin ehkäistä tulehduksia Alzheimerin taudissa, Pucéat sanoi.

Le Parisienin mukaan kantasoluhoitojen tarkoitus on estää tulehdustilan syntymistä Schumacherin elimistössä.

Pucéat’n kommenttien perusteella näin voi hyvinkin olla.

– Sillä osastolla (jolla Schumacher sai hoitoa) kantasoluja levitetään sydämen kudoksiin, mutta pääasiassa kantasoluhoitoja käytetään ehkäisemään tulehduksia, lääketieteen asiantuntija kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt