Entinen F1-kuski suolaa Monzan tuomarit – ”Se ei ollut reilua kilvanajoa Leclerciltä”

Julkaistu:

Formula1
Charles Leclerc ei saanut aikasakkoa samankaltaisesta tilanteesta kuin Lewis Hamilton vuosi sitten. Entinen F1-kuljettaja Jolyon Palmer jyrähti asiasta BBC:n verkkosivuilla.
Monzan F1-kisan sunnuntaina voittanut Charles Leclerc ajoi huippukisan.

Leclercille olisi kuitenkin pitänyt antaa rangaistus brittikuljettaja Lewis Hamiltonin pakottamisesta pois radalta toisessa mutkassa, kirjoittaa entinen F1-kuljettaja Jolyon Palmer Britannian yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivuilla.

Ferraria ajava Leclerc suojasi niin aggressiivisesti johtopaikkaansa, että britti Hamilton ajoi radan toisen mutkan leveäksi. Leclercille lehautettiin F1-radoilla uudelleen käyttöön otettua mustavalkoista lippua, mutta varoituksen teho jäi olemattomaksi hänen jatkaessaan rajua menoaan.

– Se ei ollut reilua kilvanajoa Leclerciltä. Sääntöjen mukaan kuljettajan on tällaisissa tilanteissa jätettävä auton sivuun tilaa vastustajalle, Palmer sanoo.

Monzassa Leclercin vaarallinen ajotyyli toistui 23. kierroksella, jolloin Hamilton joutui jälleen hetkellisesti ulos radalta.

– Päätös jätti FIA:n (kansainvälinen autourheiluliitto) pomot, kisajärjestäjät ja kilpailun johdon pyörittämän Rubikin kuution epämiellyttävällä tavalla sekaisin, Palmer sanailee.

Samanlainen tilanne, eri rangaistus

Palmerin mielestä Hamiltonilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin väistää Leclerciä.

– Viime vuonna Red Bullin Max Vestappen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen melkein samanlaisesta törttöilystä Mercedeksen Valtteri Bottaksen kanssa ensimmäisessä mutkassa. Se maksoi hollantilaiselle paikan palkintopallilla, Palmer muistuttaa.

Julkisuudessa on epäilty Leclercin nauttiman silkkihansikaskohtelun johtuneen kotikisasta. Monzaan oli kokoontunut 100 000 punaisiin väreihin pukeutunutta Ferrari-kannattajaa.

Lue lisää: Mercedeksen pomo väittää: F1-kisan tuomarit suosivat Ferraria sen kotiradalla – ”Meidät olisi viety poliisisaattueessa turvaan”

Toto Wolff otti kantaa asiaan kisan jälkeen jyrkin sanankääntein. Mercedeksen pomo sanoi suoraan, että tuomarit suosivat Ferraria sen kotiradalla Monzassa.

Tuomaritoiminnasta puhuttaessa Palmer muistuttaa, ettei jalkapallossakaan jätetä antamatta vierasjoukkueelle rangaistuspotkua ja punaista korttia vain sen vuoksi, että kotiyleisö suuttuu ja peli uhkaa muuttua epätasaiseksi.

– Niin paljon kuin en halunnut rangaistuksen pilaavan kilvanajoa, niin säännöt ovat sääntöjä.

Entinen F1-kuljettaja Martin Brundle oli sen sijaan päinvastaista mieltä. Hänen mielestään Mozan tuomariston päätös oli hyvä.

– Leclerc olisi voinut saada saman riesan (kuin Max Verstappen vuosi sitten). Päätös oli rankka, mutta minä kannatan antaa heidän kisata -ajattelua niin kauan kuin säännöt ovat yhdenmukaisia, eivätkä kuljettavat pilaa kaikkea ottamalla erivapauksia, Brundle kirjoittaa brittiläisellä Sky Sports -sivustolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt