F1-talli vaihtaa kuskia kauden jälkeen – ranskalaislegendalta suoraa puhetta: ”Emme halua pessimistisiä kuljettajia”

Julkaistu:

Formula 1
Alain Prost kannatti vahvasti Nico Hülkenbergin korvaamista Esteban Oconilla Renault’n F1-tallissa.
Alain Prostin väitetään sanoneen, että Nico Hülkenbergin negatiivinen asenne vaikutti siihen, ettei saksalainen ole Renault’n F1-tallissa enää ensi kaudella. Nelinkertainen F1-mestari toimii Renault-tallin neuvonantajana.

– Nico on erittäin negatiivinen, mutta hän on toki myös oikeassa tietyissä asioissa. Meidän pitää kuitenkin katsoa eteenpäin, eikä meille ole hyötyä kuljettajan negatiivisuudesta, Prostin kerrotaan sanoneen monien ulkomaalaisten verkkosivujen mukaan italialaisella Sky Sport -kanavalla.

Ranskalainen Esteban Ocon siirtyy Mercedeksen varakuljettajan paikalta Daniel Ricciardon uudeksi tallikaveriksi Renault’lle. Hülkenbergin odotetaan tekevän sopimuksen Haas-tallin kanssa.

– Ensi vuosi tulee olemaan meille muutenkin riittävän vaikeaa aikaa Renault’lla, joten oli tärkeää nimittää motivoitunut kuljettaja seuraavalle kaudelle. Emme halua pessimistisiä kuljettajia talliimme, ja siksi valitsimme Oconin, joka on hyvin motivoitunut oltuaan vuoden sivussa.


Renault sai viime sunnuntaina Monzassa molemmat autonsa kärkiviisikkoon, kun Ricciardo sijoittui neljänneksi ja Hülkenberg viidenneksi.

Prost, 64, kuitenkin uskoo, että talli ei ensi vuonna pysty nousemaan lähemmäs kärkeä.

– Voin sanoa rehellisesti, että aiomme keskittyä jo kauteen 2021. Siksi ensi kausi tulee olemaan meille keskinkertainen tai jopa huono.

– Koska uudet säännöt tulevat 2021, meille ei ole järkevää kehittää autoa kovin paljon enää kaudelle 2020. Aiomme tehdä paljon muutoksia, jotta olisimme korkealla tasolla 2021, Prost kertoi.