Ranskalaislehti: Michael Schumacher kuljetettu huippusalaiseen hoitoon pariisilaiseen sairaalaan

Julkaistu: , Päivitetty:

F1
F1-tähti loukkaantui vakavasti vuonna 2013 lasketteluonnettomuudessa.
Seitsemänkertainen F1:n maailmanmestari Michael Schumacher on viety maanantaina pariisilaiseen sairaalaan saamaan hoitoa, kertoo Le Parisien.

Ranskalaislehteä lainanneen Aftonbladetin mukaan hänet on viety Georges–Pompidoun sairaalaan sydän- ja verisuonitautien osastolle maanantaina iltapäivällä.

Ranskalaislehden mukaan Schumacher tuotiin sairaalaan ambulanssilla. Paareilla siirretyn Schumacherin kasvojen ja koko kehon eteen oli asetettu näkösuoja, jotta ulkopuolisilla ei ollut mahdollisuus nähdä hänestä vilaustakaan. Lisäksi kymmenkunta turvahenkilöä ympäröivät F1-tähden sairaala-alueella.

Mediatietojen mukaan Schumacher on tuotu kolmannen kerran saamaan hoitoa huippumoderniin sairaalaan, jossa hänet operoi sydänkirurgi ja professori Philippe Menasché.

Menasché tunnetaan kantasoluhoidon pioneerina ja eksperttinä. Saksalaislehti Bild muistutti, että hän oli ensimmäinen henkilö, joka siirsi onnistuneesti kantasoluja sydänpotilaalle vuonna 2014.

Schumacherille tehtävän hoidon tarkoituksena on estää tulehdustilaa hänen elimistössään. Kantasoluhoidon on arvioitu kestävän kaksi päivää.

Ranskalaislehti oli yhteydessä sairaalaan ja 69-vuotiaaseen huippukirugriin, jotka eivät kommentoineet asiaa millään tavalla.

Schumacher, 50, loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa 29. joulukuuta 2013 ja vajosi koomaan lyötyään päänsä kiveen.

Schumacherin manageri Sabine Kehm kertoi 16. kesäkuuta 2014, että seitsenkertainen F1-maailmanmestari on herännyt koomasta.

Viime vuosina Schumacheria on hoidettu huippuhoitoa tarjoavalla erikoisklinikalla, joka on rakennettu hänen kotiinsa. Yli 50 miljoonan euron arvoinen kotikartano sijaitsee Genevenjärven pohjoisrannalla Sveitsin Glandissa.

Saksalaisen kunnosta on ollut liikkeellä runsaasti spekulaatioita onnettomuuden jälkeen. Schumacherin perhe on ollut vaitonainen Michaelin tilasta.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajana työskentelevä Jean Todt käy Schumacherin luona säännöllisesti, kahdesti kuukaudessa. Todt on kertonut katselleensa F1-osakilpailuja Schumacherin kanssa.

– En saa puhua hänestä mutta tiedän hänestä kaiken, Todt on kertonut aiemmin Sport Bildille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt