Sebastian Vettel lähellä kovaa rangaistusta – joko Maranellosta soitetaan Kimi Räikköselle?

Julkaistu:

Formula 1
Sebastian Vettel voi joutua yhden kisan ajaksi sivuun, jos saksalaiskuskin hölmöilyt jatkuvat.
Sebastian Vettel sai kymmenen sekunnin varikkostoppirangaistuksen ja sen päälle vielä kolme rangaistuspistettä kolaroinnista Lance Strollin kanssa Italian GP:ssä.

Neljäntenä ollut Vettel pyörähti Monzan kilpailun kuudennella kierroksella Ascari-shikaanissa. Nelinkertainen maailmanmestari lähti sen jälkeen liikkeelle niin, ettei seitsemäntenä ollut Stroll pystynyt välttämään osumaa Ferrariin.

Vettelillä on nyt jo yhdeksän rangaistuspistettä. Jos lähiviikkoina niitä tulee vielä kolme lisää, hän saa yhden kisan pituisen kilpailukiellon.
Jos kuljettaja kerää 12 kuukauden aikana 12 rangaistuspistettä, hän joutuu sen jälkeen sivuun yhdestä kilpailusta.

Vettelin rangaistuspisteet alkavat vähentyä vasta 13. lokakuuta Suzukassa ajettavan Japanin GP:n jälkeen. Ferrari-kuljettajan olisi siis selviydyttävä kolmesta seuraavasta kilpailusta niin, ettei hän saa niistä kahta rangaistuspistettä enempää.

Ferrarin leirissä joudutaan jo miettimään, kuka olisi paras kuljettaja lyhyeen pestiin Vettelin paikalle.

Ehkä Maranellosta soitetaan pian Ferrarin asiakastallin Alfa Romeon autolla ajavalle Kimi Räikköselle ja kysytään suomalaiskuljettajan halukkuutta palata yhden kisan ajaksi italialaistalliin, jos Vettel ajaa itselleen kilpailukiellon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt