Selostajalegenda Matti Kyllönen näki läheltä Aila Häkkisen merkityksen Mikan menestyksessä – ”Hän oli perheen voima kaikessa”

Julkaistu:

Formula 1
Lämpimät muistot palasivat selostajalegenda Matti Kyllösen mieleen, kun hän kuuli suru-uutisen Aila Häkkisen kuolemasta.
Tunteet ja muistot nousivat pintaan selostajalegenda Matti Kyllösellä, kun hän kuuli suru-uutisen Aila Häkkisen kuolemasta.

– Tyrmäävä uutinen. Hän on nyt siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Tässä surun hetkellä tietysti nousee paljon muistoja mieleen, Kyllönen sanoi IS:lle maanantaina.

Mika Häkkisen Aila-äiti nukkui pois viikonloppuna kotonaan 74-vuotiaana pitkän sairauden jälkeen.

Kyllönen tapasi Aila Häkkisen viimeisen kerran melko kauan sitten.

– Pidimme kuitenkin tiiviisti yhteyttä. Muistan hänet valoisana, äärimmäisen positiivisena ja energisenä ihmisenä, Kyllönen sanoi.

Mika Häkkinen tunnetaan ennen kaikkea F1-maailmanmestaruuksistaan 1998 ja 1999.

– Kun ajatellaan Mikan nousua huipulle, perhe teki valtavan työn ja uhrauksia auttaakseen Mikaa eteenpäin. Äiti (Aila) oli kaikessa läsnä. Hän oli perheen voima, Kyllönen kertoi.

Kyllönen tutustui Häkkisten perheeseen jo kauan ennen Mikan nousua formuloiden kuninkuusluokan eliittiin. Hänen mukaansa perhe sai aina ensimmäisenä tietää poikansa pärjäämisestä ja kisakuulumisista.

– Kun Mika menestyi, perhe oli silloinkin keskiössä.

Kyllösellä oli kunnia selostaa Formula ykkösiä Mikan huippuaikoina. Hän tapasi kisoissa usein kilpa-ajajan vanhemmat Aila ja Harri Häkkisen.

– Yhteiset onnen kyyneleet ja halaukset sieltä varikoilta palaavat mieleen nyt. Oli tietysti murheellisiakin hetkiä, kun Mika epäonnistui kisoissa ja sitten tuli se vakava loukkaantuminen.

Mika Häkkinen ajoi rajusti ulos Adelaidessa 1995, mikä nosti valtavan huolen paitsi faneissa ennen kaikkea hänen läheisimmissään.

Kilpa-ajaja oli menettää henkensä, mutta hän toipui erittäin vakavasta onnettomuudesta vielä ajokuntoon. Perhe pääsi myöhemmin juhlimaan yhdessä kahta maailmanmestaruutta.

Selostaja haluaa vaalia surun hetkillä lämpimiä muistoja.

– Nyt ovat sekä Aila että Harri poissa. Minulla oli ilo saada viettää paljon hienoja hetkiä heidän kanssaan. Usein kahvittelimme heillä. Aila oli aina paras emäntä kaikessa. Hän piti todella hyvää huolta vieraistaan, Kyllönen sanoi.

Harri Häkkinen kuoli vuonna 2010.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt