Mercedeksen pomo väittää: F1-kisan tuomarit suosivat Ferraria sen kotiradalla – ”Meidät olisi viety poliisisaattueessa turvaan”

Julkaistu:

Formula 1
Charles Leclercin ajolinjat puhuttivat Mercedes-leirissä.
Mitä Monzan GP-kisan tuomariston olisi pitänyt tehdä, kun Charles Leclerc puolusti vähintäänkin sääntöjen rajamailla tai monen mielestä niitä rikkoenkin johtoasemaansa Lewis Hamiltonia vastaan?

Brittikuski vältti kahdesti yhteentörmäyksen aggressiivisesti kärkipaikkaa suojanneeseen Leclerciin: kakkosshikaanissa hän ajoi leveäksi ja Curva Grandessa hiljensi selvästi vauhtia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff näki, että tilanteissa – käytännössä siis Leclercin suorituksissa – liikuttiin vähintäänkin ajamisen harmaalla alueella.

– Se oli armotonta kisaamista, ehkä jopa sääntöjenvastaista. Lewis esti mielestäni kolarin toimillaan, Wolff sanoi Motorsportin mukaan.

Mercedes-pomo totesi myös suoraan, ettei tuomaristolla ollut kanttia puuttua Leclercin ajamiseen Ferrarin kotikisassa.

– Mitä he loppujen lopuksi voivat? Määrätä viiden sekunnin aikarangaistuksen johtoasemassa ajavalle Ferrarille? Ihan turha toivo – meidät olisi viety poliisisaattueessa turvaan täältä siinä tapauksessa.

Leclercille vilautettiin F1-radoilla taas käyttöön otettua mustavalkoista lippua varoituksen merkiksi, mutta se ei hillinnyt kaksintaistelua radalla.

Wolff arvioi, että uusi järjestelmä voi sallia sääntöjen rajamailla olevaa ajamista jatkossakin, kun ensimmäisestä rikkeestä selviää jatkossa varoituksella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt