13-vuotias Marcus on suuri formulalupaus – ihailee Kimi Räikköstä

Julkaistu:

Kartingin MM-kisat
Suomalais-ranskalainen Marcus Amand, 13, ihailee Kimi Räikköstä ja haluaa pitää jalat maassa.
Alahärmässä käytyjen kartingin MM-kisojen yksi kiinnostavimmista nimistä oli suomalais-ranskalainen Marcus Amand.

Amand, 13, on ollut jo pitkään autourheilun parissa työskentelevien kykyjenetsijöiden luupin alla. Hänelle povataan radalla ruusuista tulevaisuutta. Amandin neuvonantajana työskentelee kokenut F1-manageri Didier Coton, joka on aikaisemmin ollut muun muassa Mika Häkkisen ja Valtteri Bottaksen taustajoukoissa.

Heinäkuussa Ranskan Le Mans’ssa EM-kultaa voittanut Amand haluaa pitää kaiken pyörityksen keskellä jalat maassa.

– Pidän vauhdista ja ajan, koska se on mukavaa. En halua ottaa tätä liian vakavasti, ujonoloinen Amand kertoi Ilta-Sanomille.
Kimi Räikkösen ajotyyliä ja esiintymistä ihaileva Amand ei myöskään halua haihatella liikaa mahdollisella formulauralla, vaan kaikki keskittyminen on nyt kartingissa.

– Formulat ovat tavoitteena, mutta sitten myöhemmin. Nyt ajetaan kartingia ja nautitaan tästä.

Amandin äiti Anu on kotoisin Raahesta, isä Marc Normandiasta. Marcus ja hänen kaksossiskonsa syntyivät Oulussa helmikuussa 2006, minkä jälkeen perhe on muuttanut tiuhaan maasta toiseen.

Nyt Ranskassa asuvan perheen elämä rakentuu vahvasti autourheilun ympärille.

– Marcus alkoi ajaa neljävuotiaana ja kisasi ensimmäisen kerran seitsemän vanhana. Täytyy kuitenkin muistaa, että hän on edelleen lapsi, joten emme halua kiirehtiä asioiden suhteen. Marcus on nöyrä poika ja suhtautuu harrastukseensa realistisesti. Moottoriurheilun maailma on kova, eikä tulevaisuutta voi ennustaa, Marc Amand korostaa.

Sinivalkoinen kypärä päässään ajanut Marcus Amand lähti viikonlopun MM-taistoon voitto tavoitteenaan, mutta tuli lopulta karsiutuneeksi OK-Junior -luokan finaalista. Voittoon ajoi alankomaalainen Thomas ten Brinke. Paras suomalainen oli sijalle 19 ajanut Hugo Heinonen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt