Mersun pomo Toto Wolff hämmästeli aika-ajojen loppufarssia – ”Junioritason touhua, kaikki näyttivät idiooteilta”

Julkaistu:

Formula 1
Formula ykkösten Italian GP päättyi erikoiseen näytelmään, kun vain Carlos Sainz ja Charles Leclerc ehtivät ajaa viimeisen kierroksensa. Mercedeksen pomo Toto Wolffin mukaan kaikki näyttivät idiooteilta.
Monzassa ajettavan Iltalian GP:n aika-ajojen loppu oli todellinen farssi. Kaikki radalla olleet yhdeksän autoa alkoivat hidastella ennen viimeistä nopeaa kierrosta edeltävällä lämmittelykierroksella sillä seurauksella, että vain kaksi autoa ennätti aloittaa kierroksensa ennen aika-ajoajan umpeutumista.

Charles Leclerc täräytti viimeisellä kierroksellaan paalupaikalle ja Carlos Sainz seitsemänneksi. Muiden seitsemän viimeisessä osiossa mukana olleen kilpailijan kohtalona oli katsoa ruutulippua jo lämmittelykierroksen jälkeen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Sky Sportsille Twitterissä julkaistulla videolla, ettei ole ikinä nähnyt vastaavaa.– Se oli junioritason touhua. Kaikki näyttivät idiooteilta, Wolff sanoi videolla.

Videolla käytiin läpi tilannetta, jossa kuljettajat koittivat vältellä ensimmäisenä viimeiselle kierrokselle lähtemistä. Tilanne syntyi, kun aika-ajo jouduttiin keskeyttämään Kimi Räikkösen ulosajon seurauksena. Lopuille kuljettajille annettiin aikamääre, jonka aikana lämmittelykierros tuli suorittaa.

Leclerc pääsi hyötymään sekoilusta ja nappasi paalupaikan, Lewis Hamilton täydentää eturivin. Toisesta rivistä starttaavat kolmanneksi ajanut Valtteri Bottas ja nelonen Sebastian Vettel.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt