Ferrarin pitkäaikaisin testikuljettaja ylistää Kimi Räikköstä: ”Ihailen hänen rohkeuttaan tehdä asioita omalla tyylillään”

Julkaistu:

formula 1
Peräti 12 kautta vuosina Ferrarin F1-testikuljettana työskennellyt Luca Badoer korostaa Kimi Räikkösen roolia tallin historiassa.
Alahärmässä kartingin MM-kisoja seuraamassa oleva Luca Badoer kertoo, että Kimi Räikkösen nimi nousee toistuvasti esiin puhuttaessa perinteikkään tallin legendoista.

– Kimi on erilainen ja ehkä juuri siksi ihmiset pitävät hänestä. Hän ei esitä mitään ja välillä on vaikea sanoa, mitä hän ajattelee. Mutta se tuntuu toimivan. Hän on Ferrarin viimeisin maailmanmestari ja ihmiset Italiassa muistavat tämän.

Badoer kertoo tavanneensa Räikkösen viimeksi italialaistallin 90-vuotisjuhlissa Milanossa tämän viikon keskiviikkona. Juhliin oli kutsuttu Ferrari-väkeä kautta tallin maineikkaan historian.

– En voi sanoa olevani Kimin läheinen ystävä. Ihailen kuitenkin hänen rohkeuttaan tehdä asioita omalla tyylillään. Keskiviikon juhlissa pystyi aistimaan ison kunnioituksen ja hänen merkittävän asemansa Ferrari-perheessä.

Poikansa Brandon ajamista Alahärmään seuraamaan saapunut Badoer ei halua puuttua poikansa uraan. Yhden neuvon hän silti kertoo antaneensa.

– Pidä jalat maassa ja etene askel kerrallaan. Moottoriurheilu on usein niin pienestä kiinni, että et voi koskaan mennä asioiden edelle, Badoer kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt