F1-sarjan kolarikuninkaalta uskomaton väite – olisi estänyt Kimi Räikkösen paluun Ferrarille

Julkaistu:

Formula 1
Pastor Maldonado väittää olleensa lähellä siirtymistä Ferrarille.
Tämän vuosikymmenen yksi suurimmista F1-yllätyksistä on ollut Pastor Maldonadon voitto Williamsilla Espanjan GP:ssä vuonna 2012. Sen jälkeen Maldonado ei enää päässyt palkintokorokkeelle missään muussa F1-kilpailussa.

Vuonna 2013 Maldonado ajoi Williamsilla Valtteri Bottaksen tallikaverina. Venezuelalaiskuljettajan F1-ura päättyi kauden 2015 jälkeen. Kaksi viimeistä kauttaan hän kilpaili Lotuksella.

Formula ykkösten kolarikuninkaaksi nimetty Maldonado väittää, että hän uskoi saavansa Ferrarilta kisakuljettajan paikan kaudelle 2014.

Ferrari valitsi silloin Fernando Alonson uudeksi tallikaveriksi lopulta Kimi Räikkösen, joka oli joutunut lähtemään italialaistallista kauden 2009 jälkeen.

– Olin se ainoa. Olin se uusi kaveri F1:ssä, niin kuin (Max) Verstappen tällä hetkellä. Niin kuin Robert Kubica aiemmin. Ihmiset tulivat luokseni. He puhuivat mielellään minun kanssani, Maldonado kehui itseään Beyond The Grid -podcastissa.

– Yhdessä vaiheessa pääsimme hyvin lähelle Ferraria. Odotin silloin jo siirtoa.
Maldonado kertoi uskovansa, ettei sopimusta lopulta syntynyt, koska Stefano Domenicalin ura Ferrarin tallipäällikkönä päättyi keväällä 2014, ja myöhemmin samana vuonna Luca di Montezemolo siirrettiin sivuun Ferrarin pääjohtajan paikalta.

– Siksi menetimme yhteydet. En ole koskaan ollut Maranellossa, mutta meillä oli pari tapaamista radalla. Tapasin Domenicalin pari kertaa ja myös di Montezemolon.


Maldonado, 34, vakuuttaa olevansa tyytyväinen F1-uraansa.

– Ei vain siksi, koska sain mahdollisuuden, vaan myös siksi, että olen tyytyväinen kaikista saavutuksistani. Olisin voinut saavuttaa paljon enemmänkin.

Viime ja tänä vuonna Maldonado on kilpaillut kestävyyskisojen WEC-sarjassa yhdysvaltalaisen Dragon Speed -tallin autolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt