Kimi Räikkönen kommentoi F1-sarjan sääntöuudistusta – ”Yhtäkkiä he ovat heränneet”

Julkaistu:

formula 1
FIA:n sääntökirjasta löytyvä mustavalkoinen lippu palautettiin aktiivikäyttöön F1-sarjassa.
F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masi kertoi brittilehti Autosportin verkkosivuilla, että FIA on päättänyt ottaa käyttöön mustavalkoisen lipun.

Masi kertoi, että mustavalkoinen lippu on verrattavissa jalkapallon keltaiseen korttiin. Sarjan sääntökirjan mukaan lipulla varoitetaan epäurheilijamaisesta käytöksestä, ja yksittäiselle kuskille lippua voidaan heiluttaa vain kerran.

Viimeksi vuonna 2010 F1-kisassa nähtyä mustavalkoista lippua heilutettiin Belgian GP:ssä Pierre Gaslylle, jota varoitettiin ajolinjan vaihdosta jarrutusalueella.

Alfa Romeon suomalaiskuljettajalta Kimi Räikköseltä kysyttiin torstaina Monzassa, mitä mieltä hän on mustavalkoisen lipun paluusta.

Räikkönen, 39, huomautti, että lippu on hänelle ja muille tuttu kuskeille jo kartingvuosina.

– Jostain ihmeen syystä sitä ei ole käytetty, ja yhtäkkiä he ovat heränneet siihen, että lippu on olemassa, Räikkönen kommentoi viitaten F1-sarjan kilpailunjohtoon.

– Monissa tilanteissa on hullua antaa kuljettajille suoraan rangaistus. Mustavalkoinen lippu herättelee kuskeja, ja jos yhä sen jälkeen tekee jotain (sääntöjenvastaista), rangaistus on oikein, Räikkönen tuumi.

Mustavalkoista lippua heilutettiin F1-kisassa edellisen kerran ennen Spata Malesiassa 2010, jolloin Lewis Hamiltonia varoitettiin Vitali Petrovin edessä kiemurtelusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt