Kuva 14 vuoden takaa: neljä pientä kartingpoikaa hymyilee avoautossa – nyt kolme heistä on yltänyt F1:een ja yksi kuollut

Julkaistu:

Formula 1
Charles Leclerc otti Belgian kisassa F1-uransa ensimmäisen ja omisti sen kuolleelle ystävälleen.
– Charles, sinun täytyy voittaa tämä kisa Anthoinelle.

Pierre Gaslyn viesti Charles Leclercille Span mustan lauantain jälkeen oli kirkas: Ferrarin monacolaistähden on aika ottaa uransa ensimmäinen F1-voitto ja kunnioittaa Anthoine Hubert’n muistoa kauneimmalla mahdollisella tavalla.

Sen Leclerc teki. Hän ajoi ruutulipulle ykkösenä ja osoitti kädellään taivaaseen.

– Omistan voittoni Anthoinelle, Leclerc sanoi heti kisan jälkeen David Coulthardin haastattelussa.

Lewis Hamiltonin kakkoseksi jättänyt Leclerc saavutti lapsuudenunelmansa eli voiton F1:ssä, mutta hän olisi osannut iloita siitä enemmän toisenlaisissa olosuhteissa.

– En voi nauttia täysillä ensimmäisestä voitostani, mutta muistot pidän ikuisesti.

Muistoja voiton lisäksi myös Hubert’sta. Hänen, Gaslyn, Esteban Oconin ja monacolaisen Leclercin tapauksissa voidaan puhua kultaisesta sukupolvesta.

Samoja polkuja elämänsä ensimmäisestä kartingkisasta lähtien kulkeneesta nelikosta kaikki paitsi Hubert olivat yltäneet jo F1-sarjaan.

– Tämä oli varmasti tunteikkain kisaan valmistautuminen, jonka olen kohdannut. Vain 22–23-vuotiaana ei ole valmis tällaisiin hetkiin, yhden parhaan ystävänsä menetykseen, Gasly sanoi Crash.net-sivustolla.

– Olen kasvanut näiden kundien kanssa siitä asti, kun olin 7-vuotias kartingkuski. Olemme olleet huonekavereita ja asuneet samassa kämpässä kuuden vuoden ajan.

F1-toimittaja Philip Horton julkaisi Twitterissä 14 vuotta sitten otetun kuvan, jossa Anthoine Hubert, Charles Leclerc, Esteban Ocon ja Pierre Gasly istuvat avoauton takapenkillä. Pojat olivat tuolloin noin 8-vuotiaita.
Gasly kertoi myös olleensa Hubert’n luokkakaveri 13–19-vuotiaana.

– On vaikea ymmärtää, miten kaikki voi mennä niin nopeasti. Tämä on hirveää. Olen jo suunnitellut tapaavani huomenna kaikki yhteiset kaverimme, koska kukaan meistä ei voi vielä oikein ymmärtää, mitä tapahtui. Se on hirveän surullista.

Urheilullisesti viikonloppu oli Gaslyn kannalta sikäli onnistunut, että hän ajoi Toro Rossollaan 9:nneksi ja otti kaksi MM-pistettä. Tallitoveri Daniil Kvjat ehti tosin edelle 7:nneksi. Gaslyn paikan Red Bullilta kesätauolla ottanut Alexander Albon nousi viidenneksi, kun viidentenä ajaneen Lando Norrisin auto hajosi pääsuoralle viimeisellä kierroksella.

Leclercille voitto synkkyyden keskellä ei ollut ensimmäinen. Hän ajoi 2017 Bakun F2-kisan ylivoimaiseen voittoon vain päiviä sen jälkeen, kun isä Hervé oli kuollut sairauden uuvuttamana.

– Elämässäni on ollut hetkiä, joiden en olisi halunnut ikinä halunnut tapahtuvan, mutta jotka ovat kasvattaneet minua kuljettajana. Isäni ja Julesin (Bianchi) menettäminen. Ne ovat olleet elämässäni kaksi uskomattoman rankkaa hetkeä, jotka tekivät minusta vahvemman ihmisen ja kuljettajan, Leclerc on sanonut Guardianille.

– Henkisesti olen vahvempi kuin aiemmin. He pysyvät ikuisesti kanssani. Ikävä kyllä menetin isäni aika varhain. Se muuttaa ihmistä. Pysyvästi.

Nyt Leclerc ja hänen kollegansa ovat menettäneet myös rakkaan ystävänsä Anthoine Hubert’n.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt