Anthoine Hubertin kuolema järkyttää – F1-mestarilta kritiikkiä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Nuoren F2-kuljettajan kuolema järkyttää – F1-mestarilta kovaa kritiikkiä

Onnettomuuspaikkaa siivottiin pitkään lauantai-iltana Span radalla.

Onnettomuuspaikkaa siivottiin pitkään lauantai-iltana Span radalla.

Julkaistu: 1.9.2019 8:52

Jacques Villeneuve nosti esiin kaksi turvallisuusongelmaa.

Sunnuntaille suunniteltu Belgian GP-viikonlopun toinen F2-sarjan kilpailu on peruttu Span radalla.

Ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert menehtyi lauantain F2-kilpailussa tapahtuneessa hirvittävässä kolarissa saamiinsa vammoihin. Viime kaudella GP3-sarjan voittanut Hubert oli vasta 22-vuotias.

Erittäin kovalla vauhdilla Hubertin autoon törmännyt 20-vuotias Juan Manuel Correa loukkasi pahoin molemmat jalkansa. Yhdysvaltalaiskuljettajaa hoidetaan sairaalassa Liegessä.

Vuoden 1997 F1-mestari Jacques Villeneuve nosti esiin kaksi turvallisuusongelmaa traagisen kolarin jälkeen.

Kanadalaisen mielestä nuoret formulakuljettajat eivät enää oikein ymmärrä lajin vaarallisuutta.

– On kaksi asiaa, joita vihaan nykyisessä F1-maailmassa. Ensimmäinen on simulaattorit. Radalla testaamisen sijaan kuljettajat ajavat simulaattoreilla. Kun he tulevat radalle, he käyttäytyvät niin kuin simulaattorissa. Heillä ei enää ole oikein käsitystä riskeistä eikä vaaroista, Villeneuve sanoi belgialaisen televisiokanavan RTBF:n haastattelussa.

Villeneuve, 48, kritisoi myös asvaltoituja turva-alueita.

– Toinen ongelma ovat asvalttialueet. Kuskit sanovat, että mitä tahansa sattuukin, niin siellä on asvalttia, joten voidaan ottaa enemmän riskejä. Asvaltilla autot eivät kuitenkaan pysähdy niin nopeasti kuin soralla tai hiekalla. Se luo vääränlaisen turvallisuuden tunteen.

Villeneuven isä Gilles Villeneuve kuoli Ferrarin ratissa Belgian GP:n aika-ajoissa Zolderin radalla vuonna 1982. Jacques Villeneuve oli silloin 11-vuotias.

– Tämä (Hubertin) kuolema satuttaa. Se järkyttää enemmän kuin silloin ennen, kun tällaiset onnettomuudet olivat yleisiä. Tämä vaikuttaa varikolla eri tavalla, koska täällä ei ole enää kovin monia ihmisiä, jotka ovat olleet mukana moottoriurheilun todella vaarallisella aikakaudella, Villeneuve muistutti.

Tuoreimmat osastosta