Kuvat: Tällaisella menopelillä Valtteri Bottas on liikkeellä Suomessa – Mercedes AMG GT S Coupé voi kiitää jopa 310 km/h

Julkaistu:

Formula 1
F1-sarjan kesätauon loppu lähestyy. Valtteri Bottas viihdytti yleisöä Ahveniston radalla.
Meneillään on viimeinen viikko ennen kuin F1-sirkus aloittaa rajun loppurypistyksensä: kymmenen osakilpailua, joista kahdeksan on kaukomailla.

Syyskuussa ajetaan neljä osakilpailua, loka- ja marraskuussa kaksi ennen kuin Abu Dhabin kilpailu 1. joulukuuta paketoi kauden.

MM-sarjan kakkosena hektisiin kuukausiin starttaava Mercedes-kuski Valtteri Bottas on viettänyt suuren osan kesätauostaan Suomessa. Torstaina nastolalainen oli Ahveniston radalla Hämeenlinnassa yhteistyökumppaninsa Abloyn tilaisuudessa viihdyttämässä noin kahtasataa vierasta.


Bottaksen tulevaisuudesta on viime viikkoina puhuttu paljon. Niistä hän on myös itse saanut puhua kesätauon aikana.

– Pientä sopimushässäkkää kun on, niin puheluita on ollut sinne sun tänne. Olen kuitenkin pystynyt tekemään muitakin asioita. Tuntuu, että akut alkavat olla täynnä kauden toista puoliskoa varten, Bottas kertoi.

Hän kertoi myös tilanteen olevan sama kuin viime viikonloppuna: ensi kaudestaan hän ei vielä tiedä. Sopimus Mercedeksen kanssa päättyy kuluvaan kauteen, ja Lewis Hamiltonin tallitoverin paikkaa on kärkkymässä myös Esteban Ocon.


Viime viikonloppuna kotimaisemissaan Nastolassa omassa duathlonkisassaan kilpaillut Bottas ehti tällä viikolla käydä myös Prahassa.

Siellä hän näki suosikkibändinsä.

– Oli huikeaa. Olen pikkupojasta asti ollut iso The Offspringin fani. Oli hienoa päästä katsomaan keikkaa ja vielä tapaamaan heitä sen jälkeen. Jäi tosi hyvä maku, Bottas tunnelmoi.

Bottas kyyditsi omalla, 310 kilometrin tuntivauhtiin yltävällä Mercedes AMG GT S Coupé -autollaan muutamaa onnekasta arvonnan voittajaa. Myös Ilta-Sanomat pääsi Bottaksen kyytiin.

– En ole ikinä kisannut täällä. Ehkä yhden kierroksen olen joskus aiemmin ajanut, mutta mitään testejä tai kisoja en ole ajanut. Suomessa olen kisannut vain Botniaringillä ja Alastarossa. Kun lähdin pikkuformuloihin, kaikki kisat olivat ulkomailla, Bottas taustoitti IS:lle ennen kierroksiaan radalla.

Näyttävästi autoa radalla vieneen Bottaksen auto kiihtyi Ahveniston takasuoralla parhaimmillaan noin 200 kilometriin tunnissa. F1-tähti vei autoa renkaat ulvoen tarjoten kyydittävilleen hienoja elämyksiä. Päivänsä hän huipensi näyttäviin donitseihin.

– Oli puhetta, että näitä ei tehtäisi. Saan näköjään tilata illalla Valtterin autoon uusia renkaita, Bottaksen agentti Ville Ahtiainen nauratti yleisöään.

Kun Bottas on koti-Suomessa liikkeellä, moni varmasti tunnistaa penkin takana istuvan kuljettajan.

– Kaikenlaista on tullut nähtyä, Bottas hymähti ja nauratti yleisöä, kun häneltä kysyttiin, minkälaisia tilanteita liikennevaloissa tapahtuu.

Niin sanotusti viivalle haastajia löytyy.

– Pahimpia ovat tilanteet, kun on liikennevalot ja kaksikaistainen tyhjä suora tie edessä. En ole lähtenyt. Onneksi on näitä kilparatoja, sillä täällä voi kaahailla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt