Takit suhisevat – Kimi Räikkönen saa nyt vuolaita kehuja Britanniassa: ”Hän on ollut loistava”

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen on ajanut mainiosti siirryttyään Ferrarilta Sauberin korvanneelle Alfa Romeolle. Viime vuodet hyvin kriittisesti Räikköseen suhtautuneen Autosportin toimittajat hehkuttavat suomalaisen suorituksia.
Kimi Räikkönen ajaa vahvaa F1-kautta Alfa Romeolla. Suomalaisella oli hieman hankalaa viime vuosina Ferrarilla, mutta nyt hän on kuin uudestisyntynyt keskitason tallissa.

Maailmanlaajuinen autourheilumedia Autosport analysoi espoolaisen kautta julkaisemallaan videolla. Siinä toimittajat Glenn Freeman, Edd Straw ja Scott Mitchell pohtivat, miksi Räikkönen on taas niin hyvä.

Strawin mielestä ”Jäämies” on ollut juuri sitä, mitä Sauberin korvannut Alfa Romeo tarvitsee.

– Hän on ollut loistava. Räikkönen on ollut keskimäärin sarjan yhdenneksitoista nopein kuljettava seitsemänneksi nopeimmalla autolla. Hän on ollut tasainen ja nousee jatkuvasti salakavalasti hyville sijoille, Straw sanoi videolla.


Videolla pohdittiin myös, mistä Räikkösen viime vuosia vahvempi meno johtuu. Mitchellin mukaan kyseessä on yhdistelmä hieman muuttunutta, motivoituneempaa Kimiä ja sitä, että keskitason talli sopii nyky-Räikköselle kärkitallia paremmin.

Mitchell sanoi, että Räikkönen ei palattuaan italialaistalliin vuonna 2014 saanut enää parasta irti Ferrarista, eikä talli hänestä.

– Räikkönen on iän myötä menettänyt sen hullun nopeuden, joka näkyi aikanaan McLarenilla ja Ferrarilla. Hän ei ollut toisella Ferrari-stintillään enää parhaimmillaan. Toisaalta hän on onnellisempi pienessä tallissa ilman politiikkaa ja muuta turhaa. Hän saa keskittyä siihen mistä pitää, eli ajamiseen.

Toimittajan mukaan Räikkönen ei oikein ansainnut paikkaa kärkitallissa enää, mutta nyt Alfa Romeolla on ollut kerännyt käytännössä kaikki pisteet, jotka ovat olleet saavutettavissa.

Nuoret voivat ottaa oppia

Alfa Romea tekee tiivistä yhteistyötä Ferrarin kanssa. Yhtenä videon puheenaiheena olikin se, onko 39-vuotias maailmanmestari sopiva kuljettaja talliin, jonka yksi tarkoitus on kehittää nuoria kuljettajia Ferrarille. Autosportin toimittajien mielestä on.

– Kimi on iästään huolimatta täydellinen kuski tallille. Hän rakastaa ajamista taas ja ajaa hyvin. Hänellä on kaksivuotinen sopimus, eikä Alfalla ole syytä vaihtaa häntä toiseen kuljettajaan, Mitchell sanoi.

Straw huomautti, että kokeneella kuskilla on tärkeä rooli myös auton kehittäjänä, minkä lisäksi nuoret kuljettajat voivat seurata hänen esimerkkiään. Toimittaja epäilee, että Räikkönen saattaisi hyvinkin jatkaa tallissa kolmannenkin vuoden ensi kauden jälkeen.

– Räikkönen ei ehkä olisi oikea valinta, jos Alfa esimerkiksi nousisi kisaamaan voitoista viiden vuoden päästä. Osittain siksi, että hän olisi silloin 45-vuotias, Straw naurahti.

– Mutta nyt Antonio Giovinazzin (Räikkösen tallikaveri) kaltainen nuori kuljettaja voi oppia häneltä paljon.

Räikkönen on MM-sarjassa kahdeksannella sijalla kerättyään tähän mennessä 31 pistettä. Tallitoveri Giovinazzi on viimeistä edellisenä. Hän on onnistunut saalistamaan vain yhden pisteen. Valmistajien sarjassa Alfa Romeon 32 pistettä riittävät seitsemänteen sijaan kymmenen tallin joukossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt