Kimi Räikkösen ryyppyputki villitsee yhä italialaisia – suomalainen myöntää, että muisti pätkii 16 päivän bileistä

Julkaistu:

formula 1
Italia lukee intohimolla Kimi Räikkösen vanhoista seikkailuista.
Kimi Räikkösen vanhat viinanhuuruiset seikkailut kiehtovat formula ykkösiä seuraavia maailmalla.

Italian johtava F1-saitti Sky, jolla on myös sarjan televisio-oikeudet saapasmaassa, julkaisi perjantaina referaatin Räikkösen Motorsportille antamasta haastattelusta. Suomalaiskuljettaja kertoi haastattelussa vanhoista ryyppyputkistaan.

Nyt, viisi päivää myöhemmin, juttu on edelleen Skyn formulasivujen luetuin. Se on pitänyt takanaan muun muassa nuoren Ferrari-kuskin Charles Leclercin haastattelun ja legendaarisen autotehtailijan Enzo Ferrarin kuoleman vuosipäiväkoosteen.

Sky on otsikoinut juttunsa näin:

Kimi Räikkönen ilman käsijarrua – ryyppy päällä 16 päivää putkeen: ”Se oli ihan tavallista”

Aihe pohjautuu Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaan, jossa veteraanikuski kertoi juopotelleensa 16 päivää putkeen kaudella 2012 Bahrainin ja Espanjan F1-kisojen välissä. Kun Räikkönen palasi arkeen, hän sijoittui Lotuksella kolmanneksi Barcelonan radalla.

Kun häneltä kysyttiin tuoreessa haastattelussa, mitä kosteiden päivien mittaan tapahtui, Räikkönen tunnusti, ettei muista kaikkea.

– Puolet siitä piti muiden ihmisten kertoa minulle. Kiersimme silloin Eurooppaa ja pidimme hauskaa. Se ei ollut ensimmäinen kerta. Se oli aivan normaalia.

Sky on nostanut esiin myös GP-varikoilla pyörivän kestohuhun siitä, että Lotus-vuosinaan Räikkönen oli usein kessu huulessa Lotuksen tallipalavereissa.

– Poltin nuorempana, mutta olen sittemmin lopettanut enkä edes muista, milloin kärytin viimeksi. Lotuksen palavereissa en usko polttaneeni, vaikka on se toki mahdollista. Varikkokeskuksessa ja pihalla tallipomon kanssa sen sijaan kyllä.

F1-sarja on parhaillaan melkein kuukauden mittaisella kesätauolla. Sarja jatkuu 1. syyskuuta Belgiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt