Nuori F1-kuski joutui tallikaverinsa fanien hampaisiin – ”Puolet julkaisujeni kommenteista ovat vihaa puolalaisilta”

Julkaistu:

Formula 1
Debyyttikauttaan F1:ssä ajava George Russell on myllyttänyt radalla tallikaveriaan Robert Kubicaa mielin määrin. Puolalaisfanit eivät katso tätä hyvällä.
George Russell on aloittanut F1-uransa Williamsilla olosuhteisiin nähden vahvasti. Sarjan heikoimmalla autolla pisteitä ei ole tullut, mutta 21-vuotias englantilainen on ollut tallikaveriaan Robert Kubicaa nopeampi kauden jokaisissa aika-ajoissa.

Edellisessä osakilpailussa Unkarissa Russell oli jo todella lähellä paikkaa aika-ajojen toiseen jaksoon. 16:nneksi sijoittunut nuorukainen jätti kokeneen tallikaverinsa yli sekunnin päähän.


Kubica palasi F1-osakilpailuihin täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa vuonna 2011 tapahtuneen karmean rallionnettomuuden jälkeen. Ajosuoritukset ovat kuitenkin olleet heikkoja, ja Puolassa Williamsia on jopa syötetty Russellin suosimisesta.

Autosportin haastattelussa Russell paljastaa, että Kubican kannattajien toiminta on saanut sosiaalisessa mediassa myös ikäviä muotoja.

– On hieman loukkaavaa, että puolet julkaisuihini tulevista kommenteista ovat vihaa puolalaisilta kannattajilta, ja toinen puoli on täyttä tukea minulle, Russell kertoi.

Mercedeksen moottoreita käyttävällä Williamsilla saadaan olla tyytyväisiä nuoren englantilaisen suorituksiin alkukauden aikana. Russell tietää että pääasia on vakuuttaa tallipilttuun väki, ei faneja.

– Välitän tietenkin oikeasti vain siitä, mitä Williamsin ja Mercedeksen sisällä minusta ajatellaan, mutta toki sitä haluaa saada kunnioitusta ulkopuoleltakin.

Williamsin tämän kauden ainoa piste tuli Kubicalle sadekaaoksen hallitsemassa Saksan osakilpailussa, mutta muuten ilonaiheet ovat olleet puolalaisten keskuudessa vähissä.


– En ole törmännyt yhteenkään epäkunnioittavaan kannattajaan joka ei olisi Puolasta. Voin vain toivoa että minulla on joskus yhtä intohimoisia kannattajia kuin hänellä, Russell pohti tallikaverinsa suosiota.

F1-kausi jatkuu kesätauon jälkeen elo- ja syyskuun vaihteessa Belgian osakilpailulla. MM-sarjaa johtaa ylivoimaisesti Mercedeksen Lewis Hamilton.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt