Ratkaiseeko raha? Valtteri Bottasta tukenut miljardööri Antti Aarnio-Wihuri avaa Mercedeksen tilannetta – tietää, mitä Esteban Ocon tuo talliin

Julkaistu:

formula 1
Valtteri Bottasta uhkaa lähtö Mercedekseltä. Antti Aarnio-Wihurin mukaan Esteban Ocon voi tuoda talliin paljon enemmän rahaa.
Tallipaikastaan taisteleva Valtteri Bottas tarvitsisi nyt vahvaa tukijaa.

Sellainen hänellä oli pitkään. Wihuri-konsernin pääomistajan Antti Aarnio-Wihurin roolia ei voi liikaa korostaa, kun muistellaan, miten Bottas pääsi F1-tasolle asti.

Wihurin sponsorointirahoilla oli erittäin suuri merkitys myös siinä, että Bottas sai Mercedekseltä Nico Rosbergin vapaaksi jättämän paikan ennen kautta 2017. Viime kauden jälkeen Wihuri lopetti Mercedes-tallin ja Bottaksen tukemisen.

Bottaksen henkilökohtaisista sponsoreista nostolaitevalmistaja Konecranes päätti kuitenkin laajentaa yhteistyötä Mercedes-tallin kanssa.


Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ilmoittanut, että talli päättää elokuun aikana, tekeekö se seuraavasta kaudesta sopimuksen Bottaksen vai nuoren ranskalaisen Esteban Oconin kanssa. Tällä hetkellä Ocon on Mercedeksen varakuljettaja.

Valintaan voivat vaikuttaa hyvinkin paljon myös taloudelliset syyt.

– Tiedän, että Ocon tuo Mercedekselle paljon rahaa. Hän pystyy tuomaan monta miljoonaa. Meidän rahamme jäivät pois, ja se oli Mercedekselle kuitenkin aika iso nippu, Aarnio-Wihuri kertoi Ilta-Sanomille.

Lähtisittekö vielä uudelleen tukemaan Bottasta, jos hän pyytää apua?

– En tiedä. Tapaus kerrallaan katsotaan. Todennäköisesti ei enää lähdettäisi mukaan, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Aarnio-Wihuri ja tallipäällikkö Wolff ovat jo pitkään olleet hyviä ystäviä.

– Luulen, että aika tiukka tilanne siinä on, että kumman Mercedes valitsee. Molemmissa kuljettajissa on pluspuolia. Uskon, että lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta en ole varma siitä asiasta. Varmaankin Monzaan mennessä tiedetään, miten siinä käy, Aarnio-Wihuri sanoi.

Italian GP ajetaan Monzassa 8. syyskuuta.

Tarjouksia muualtakin

Ensi viikolla 30 vuotta täyttävä Bottas ja häntä seitsemän vuotta nuorempi Ocon ovat saaneet sopimustarjouksia myös muista F1-talleista.

Mikäli Bottas joutuu lähtemään Mercedekseltä, uusi ajopaikka voisi löytyä esimerkiksi Renault’lta tai Haasilta.

– Jos haluaa pärjätä, niin vaihtoehtoja Mercedekselle on mielestäni vain kolme: Ferrari, Red Bull ja McLaren. Muilla autoilla ei ole mitään jakoa tällä hetkellä, Aarnio-Wihuri arvioi.


Ferrarilla avautuu ajopaikka vain, jos Sebastian Vettel päättää lähteä italialaistallista, vaikka hänen sopimuksensa sisältää vielä ensi kauden.

Huhujen mukaan Vettel on kiinnostunut paluusta Red Bullille, joka kuitenkin juuri nosti Max Verstappenin uudeksi tallikaveriksi Alexander Albonin ja palautti heikosti ajaneen Pierre Gaslyn kakkostalliinsa Toro Rossolle.

McLaren puolestaan on jo vahvistanut, että Carlos Sainz ja Lando Norris ovat tallin kuljettajat myös kaudella 2020.

– Yllätyksiä voi silti aina tulla. Talleissa saattaa olla täyttä, mutta sitten yhtäkkiä onkin tilaa, suomalaiselle autourheilulle erittäin paljon antanut Aarnio-Wihuri muistuttaa.

F1-sopimukset kaudelle 2020

Mercedes: Lewis Hamilton

Ferrari: Sebastian Vettel ja Charles Leclerc

Red Bull: Max Verstappen

McLaren: Carlos Sainz ja Lando Norris

Renault: Daniel Ricciardo

Alfa Romeo: Kimi Räikkönen

Racing Point: Lance Stroll

Haas: Kevin Magnussen

Williams: George Russell

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt