Robin Räikkönen ei aloittanut kartingia yhtään liian aikaisin – ensikokeilu Sennan ja Schumacherin tahdissa

Julkaistu:

formula 1
Tammikuussa neljä vuotta täyttänyt Robin Räikkönen ei aloittanut kartingia yhtään liian aikaisin.
Myös F1-legendat Ayrton Senna ja Michael Schumacher alkoivat ajaa kartingautolla neljävuotiaana, niin kuin myös Red Bullin nykyinen formulatähti Max Verstappen.

Vielä aiemmin, jo kolmevuotiaana, Sebastian Vettel pääsi ensimmäisen kerran kartingauton rattiin.

Myöhemmälläkin iällä ehtii vielä hyvin mukaan. Kohti kuudetta F1-mestaruuttaan etenevä Lewis Hamilton oli kuusivuotias, kun hän sai isältään kartingauton joululahjaksi.

Myös Valtteri Bottas kokeili kartingautoa ensimmäisen kerran kuusivuotiaana ja Kimi Räikkönen seitsemänvuotiaana.

Muutamia kuukausia sitten Räikkönen sanoi, että hänen poikansa Robin on erittäin kiinnostunut varsinkin motocrossista. On mielenkiintoista nähdä, alkaako pojan mielenkiinto siirtyä jatkossa enemmän nelipyöräisiin.

– Robin tykkää autoista, mutta vielä enemmän pyöristä, Räikkönen kertoi keväällä saksalaisen verkkosivuston Motorsport-Totalin haastattelussa.

– Kukaan ei tietenkään vielä tiedä, minne matka jatkuu. Jonain päivänä lapset tykkäävät jostain asiasta ja toisena päivänä jostain muusta. Se muuttuu jatkuvasti. Ehkä kuitenkin laitan hänet kesällä kartingautoon.

Sen Räikkönen myös teki torstaina Bembölen radalla Espoossa.

Vuodesta 2001 saakka Sveitsissä asuneella Räikkösellä ei ole mitään sitä vastaan, jos myös hänen poikansa haluaa moottoriurheilijaksi.

– Tuemme lapsiamme joka tapauksessa kaikessa siinä, mitä he haluavat tehdä. Minulle tärkeää on vain se, että he pitävät siitä mitä tekevät, Räikkönen sanoi.

Robin on englanninkielisessä päiväkodissa, joten hän osaa jo varsin hyvin myös englantia. Räikkösten suunnitelmissa on, että myöhemmin Robin aloittaa koulunkäynnin sellaisessa kansainvälisessä koulussa, jossa hän voi oppia myös saksaa.