Valtteri Bottas kertoo sopimustilanteestaan – mitä tapahtui tällä viikolla? ”On ollut kaikenlaisia puheluita”

Julkaistu:

FoRMuLa 1
Valtteri Bottaksen sopimustilanne on F1-maailman kuumin peruna. Suomalaiskuljettajan kaikki suunnitelmat ensi kaudesta koskevat formula ykkösiä.
F1-sarja on kesätauollaan. Kilparadoilla tai tallien tehtailla ei tapahdu, mutta spekulaatiot käyvät kiivaina: millainen on Valtteri Bottaksen tulevaisuus kuninkuusluokassa ja Mercedes-tallissa?

Ilta-Sanomat tapasi Bottaksen lauantaina Pajulahdessa. Suomalaiskuljettaja kertoi tuoreista tunnelmistaan urheiluopiston saunakabinetin terassilla upean järvimaiseman äärellä.

Valtteri, oletteko olleet tällä viikolla puhelinyhteydessä Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin kanssa?

– On tuossa ollut kaikenlaisia puheluita, Bottas hymähtää.

– Mitään varmaa mistään ei ole. Vielä on sellainen vaihe, että minun täytyy vain venttailla. Se on vähän teemana koko loman ajan. Aika paljon on ihmisiä lomalla sielläkin, Bottas sanoo.

Tallien täytyy kuukauden mittaisen kesätauon aikana pitää tehtaat suljettuna kahden viikon ajan. Mercedeksen ihmiset palaavat töihin maanantaina 26. elokuuta.

Kuljettajien kuten Bottaksen kesätauko ei ole pelkkää lomailua. Kalenterissa on ollut yhteistyökumppaneiden tilaisuuksia ja rallitestipäiviä. Bottaksen oma nimikkokisa Valtteri Bottas Duathlon järjestetään sunnuntaina Pajulahden komeissa maisemissa, ja F1-tähti on itsekin luonnollisesti lähtöviivalla.


Kun sopimustilanne on auki, Bottas ei ole voinut unohtaa päätyötään.

– Formuloista ei ole päässyt täysin irtaantumaan juuri siksi, että paikka ensi kaudelle on vielä varmistamatta. Totta kai sen eteen täytyy tehdä duunia puheluiden ja sähköpostien muodossa.

– Olen yrittänyt myös rentoutua tekemällä kaikenlaista. Rallihomma oli tosi hauskaa ja kivaa. On tässä hyvin aikaa myös rentoutua.

Rallihomma. Bottas testasi aiemmin tällä viikolla Fordin ja Citroenin WRC-tykkejä Saksassa. Aiheesta puhuminen hymyilyttää suomalaiskuskia, jota rallikärpänen puraisi toden teolla viime talven Tunturi-rallissa.

– Sain taas hyvää kokemusta. Ensimmäinen päivä oli Fordin kanssa Saksan kapeilla teillä. Se oli aika vaikeaa, ja opin osioita myös kantapään kautta. Nurtsia tuli leikattua jonkin verran.

– Loppupäivästä ajaminen sujui tosi hyvin ja vauhti oli hyvää. Sama ”Sitikan” kanssa. Testi heidän kanssaan oli enemmän ratatyyppinen, joten se luonnistui vähän nopeammin ja pääsin heti hyvään vauhtiin. Oli kiva päästä vertailemaan autoja.

Autojen vertailu on kuitenkin vaikeaa, kun testit olivat erilaisilla alustoilla.

– Ne olivat myös tosi erilaisissa säädöissä. Ford oli enemmän tehty Saksan ralliin, ja Citroen sitä testipaikkaa varten.

Suunnitelmat kuninkuusluokassa

Vaikka Bottas on innostunut rallista, on vielä liian aikaista spekuloida hänen lajinvaihdollaan.

– Kaikki ensi vuoden suunnitelmani liittyvät formula ykkösiin. Tavoitteeni ovat siellä. Isoin tavoite on saavuttamatta, ja sitä tässä vielä haetaan, Bottas sanoo viitaten formula ykkösten maailmanmestaruuteen.

Ei kuitenkaan kannata yllättyä, jos toistaiseksi viisi GP-kisaa voittanut suomalainen nähdään joskus vielä MM-ralleissa.

– On ralli kuitenkin niin kivaa hommaa, että varmasti sitä tulee joskus tehtyä enemmänkin.

Mercedeksen toinen vaihtoehto Lewis Hamiltonin tallitoveriksi ensi kaudelle on Esteban Ocon, 22. Jos hyvää työtä Force Indialla 2017–18 tehnyt ranskalainen nousee hopeanuolen kisakuskiksi, Bottaksen paras vaihtoehto lienee Renault’n tehdastalli.

Isoja panostuksia tehneellä valmistajalla on ensi kaudesta sopimus Daniel Ricciardon kanssa, mutta Nico Hülkenbergin jatko on vaakalaudalla.

ISTV näyttää Valtteri Bottas Duathlonin sunnuntaina. Kilpailu alkaa kello 14.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt