Valtteri Bottas ulos Mercedekseltä? Tallipäällikkö: ”Vaikka sanon niin...”

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan lopullista päätöstä Lewis Hamiltonin ensi kauden tallikaverista ole vielä tehty.
Mercedeksen F1-talli tekee seuraavasta kaudesta sopimuksen Valtteri Bottaksen tai tallin nykyisen varakuljettajan Esteban Oconin kanssa.

– Se on vaikea päätös, koska olen tuntenut Valtterin jo hänen formula Renault -ajoiltaan asti ja Estebanin siitä saakka, kun hän oli formula 3 -luokassa, Wolff sanoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Wolff antoi ymmärtää, että nuoren lahjakkuuden eli Oconin nostaminen Mercedeksen kisakuljettajaksi olisi kiehtovaa.

– On hienoa, että nuorille annetaan mahdollisuuksia. Lähihistoriassa vain kaksi kuljettajaa on välittömästi loistanut huipputallissa: Lewis Hamilton McLarenilla ja Max Verstappen Red Bullilla.

– Jälkimmäinen toimi erittäin hyvin, kun se antoi hollantilaisen kasvaa, ensin Toro Rossolla ja sitten kaksi vuotta Red Bullilla. Ferrarilla ja Mercedeksellä on erittäin kovat paineet. Vaikka sanon niin, molemmat (Bottas ja Ocon) ansaitsevat paikan.

Myös Hamiltonin mielipidettä on kysytty.

– Lewis on ollut meillä pitkään, joten olen toimittanut lyhyen listan hänelle ja pyytänyt mielipidettä. Hän ajattelee juuri niin kuin me muutkin. Molemmat ansaitsisivat paikan hänen tallikaverinaan.


Wolff ei lupaa ilmoitusta kuljettajapäätöksestä seuraavan GP-viikonlopun aikana. F1-kausi jatkuu elo- ja syyskuun vaiheessa Belgian Spassa.

– Olen puhunut jo liian paljon tästä asiasta lehdistön kanssa. En halua asettaa päivämääriä. Sanotaan niin, että teemme päätöksen parin viikon aikana.

Wolffin mukaan sekä Bottas että Ocon ovat saaneet tarjouksia muista talleista. Tallipomolta kysyttiin myös, miten mahdollinen Oconin valitseminen vaikuttaisi Bottakseen loppukauden aikana. Sitäkin on Wolffin mukaan ajateltu.

– Se meidän pitää ottaa huomioon, mutta se ei ole tässä tärkein asia.

Mercedes ei ole vielä päättänyt, ottaako se uuden moottoriversion käyttöön seuraavassa kisassa Spa-Francorchampsin nopealla radalla.

Mercedeksen leirissä uskotaan, että Spa, Monza ja Mexico City ovat loppukaudella sellaisia paikkoja, joissa Ferrarin lyöminen on vaikeinta, koska niillä radoilla on pitkiä suoria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt