Täällä Robin Räikkönen, 4, otti ensikosketuksensa kartingautoon – ajotaidot tekivät heti vaikutuksen silminnäkijään: ”Hän oli kuin vanha tekijä”

Julkaistu:

Moottoriurheilu
Kimi Räikkösen poika Robin, 4, otti tuntumaa kartingautoon Espoossa.
Musta Mercedes-pakettiauto kurvaa kapeaa soratietä pitkin kohti valtaväylää. Autosta kurkistavat kuskin paikalla istuva F1-tähti Kimi Räikkönen ja hänen nelivuotias poikansa Robin.

Räikköset ehtivät juuri alta pois, kun Ilta-Sanomat tuli paikalle Bembölen kartingradalle Espoossa. Pian perässä seurasi muutaman auton letka, oletettavasti samaa seuruetta.

Tovia aiemmin radalla oli ajellut Robin-poika, joka tiettävästi pääsi ensimmäistä kertaa kartingauton kyytiin.


Räikkösen suvusta kun on kyse, niin poika ei ollut ensimmäistä kertaa moottorikulkuneuvon ohjaksissa. Aiemmin hän on ajanut ainakin pientä motocrosspyörää. Nyt oli aika istua lapsille tarkoitetun puffo-luokan kartingauton rattiin. Lopputulos oli tähtiin kirjoitettu.

– Robin oli kuin vanha tekijä, vaikka hän ajoi ensimmäistä kertaa, radan varrella ajoa seurannut henkilö kertoi IS:lle.

Puffo-luokan autoilla pääsee parhaimmillaan noin 30 km/h.

Kimi Räikkönen oli halunnut varmistaa mahdollisimman suuren yksityisyyden poikansa ajohetkeä varten, joten Bembolessä oli vähän silminnäkijöitä.

Radan sijainti pitää osittain huolen yksityisyydestä sekin, sillä Espoon perukoilla sijaitseva, vain 680 metriä pitkä moottorirata kätkeytyy hyvin vaivihkaa tiiviin metsän keskelle. Ainoa viitoitus paikan päälle on pieni, lähes huomaamaton kyltti. Loppumatka kuljetaan mökkitienomasta soratietä pitkin. Lähialueilla seuraa pitävät ainoastaan Kellonummen hautausmaa sekä muistakin yhteyksistä tunnettu Bodomjärvi.

IS:n haastattelema silminnäkijä halusi hänkin anonymiteetin.

– Hän oli hyvin innoissaan ja olisi halunnut ottaa auton mukaan, henkilö kertoi IS:lle Robinista.

Radalla ei ollut muita ajajia samaan aikaan Robinin kanssa. Paikka on Räikkösille tuttu ja varmasti läheinen, sillä Kimi ajoi ensimmäisen kartingkilpailunsa nimenomaan Bembölessä.

Isä-Räikkönen oli hyvällä tuulella. F1-sarja on parhaillaan kolmen viikon kesätauolla. Alfa Romeolla ajava suomalaiskuski on kerännyt 31 MM-pistettä tällä kaudella.

– Kimi oli oikein vitsikkäällä ja hyvällä päällä. Hän sai viettää aikaa rauhassa poikansa kanssa ja toimia siinä mukana. En kuullut, antoiko hän kummemmin neuvoja, mutta pojalla oli selkeästi homma hallussa. Ei tarvinnut paljoa neuvoja antaa.


Räikkösten seurue oli radalla muutaman tunnin ajan.

Kimi itse julkaisi kuvan ja videon poikansa ajelusta Instagramissa ytimekkäällä saatetekstillä ”Aceman Begins” eli ”Ässämiehen tarina alkaa”.

Ässämies eli Aceman on viittaus Robinin toiseen nimeen, Ace. Lempinimi muistuttaa, kenties ei täysin vahingossa, erehdyttävästi Räikkösen omaa lempinimeä Iceman (Jäämies).

Liekö saatetekstissä myös hienovarainen viittaus elokuvaan Batman Begins? Aika näyttää, seuraako nuori poika isänsä jalanjälkiä moottoriurheilun maailmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt