Valtteri Bottasta uhkaa lähtö Mercedekseltä – sai nyt vankkaa tukea F1-mestarilta: ”Miksi valitsisit Oconin?”

Julkaistu:

Formula 1
Jacques Villeneuven mielestä Mercedeksen tulisi ehdottomasti jatkaa Valtteri Bottaksen kanssa.
Formula ykkösissä vietetään parhaillaan kesätaukoa, mutta tämän hetken kuumin keskustelu jyllää kiivaana siitä huolimatta. Mercedeksen ensi kauden kuskivalinnat puhuttavat, vaikka kuskit lomailevatkin.

Kohti uransa kuudetta maailmanmestaruutta porskuttavalla Lewis Hamiltonilla on sopimus vuoden 2020 loppuun asti, mutta toisen kisakuskin paikkaa ei ole vielä jaettu.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on vahvistanut, että talli valitsee Hamiltonin ensi kauden tallitoverin kahden kuskin joukosta; paikan saa joko nykyinen kisakuski Valtteri Bottas tai Mercedeksen testi- ja varakuljettajana tällä hetkellä toimiva Esteban Ocon.

Bottaksen sopimus saksalaisjättiläisen kanssa päättyy kuluvaan kauteen.


Wolffin mukaan päätös tehdään kesätauon aikana. Hän on tuskaillut, että valinta on vaikea, sillä hänen mielestään molemmat ansaitsevat paikan.

– Esteban siksi, että hän on käynyt läpi vaikeita aikoja ja hänellä on ehdottomasti energiaa ja lahjakkuutta ajaa Mercedeksellä.

– Toisaalta Valtterilla on kokemusta, ja hän on taas todistanut kuinka nopea hän voi olla. Hän on myös loistavalla tavalla tukena tiimin kehittämistyössä Lewiksen kanssa, Wolff pyöritteli Unkarin GP:n aikana.

Kaikille valinta Bottaksen ja Oconin välillä ei ole lainkaan vaikea. Jacques Villeneuve, F1-mestari kaudelta 1997, kertoi GP Today -verkkosivustolla mielipiteensä kuumaan kysymykseen. Hänen mielestään tallin ei missään nimessä kannattaisi muuttaa kuskijärjestelyjään. Kanadalainen on tiukasti Bottaksen puolella.

– Totta kai Mercedeksen kannattaa jatkaa Bottaksen kanssa. Kuinka monta kertaa he ovat tällä kaudella olleet ykkönen ja kakkonen?

– Bottas on säännöllisesti nopeampi kuin Hamilton, ja hän saa pisteitä. Jos hän olisi jokaisessa kisassa puoli sekuntia Hamiltonia hitaampi, niin okei, sitten hänet voisi korvata. Mutta asia ei ole niin, Villeneuve sanoi.


Ranskalainen Ocon, 22, on Bottasta huomattavasti kokemattomampi kuski. Hän kilpaili F1-sarjassa 2016–18 Manorilla ja Force Indialla yhteensä 50 osakilpailussa.

Bottas, 29, on ajanut formula ykkösissä vuodesta 2013 lähtien. Mercedestä hän on edustanut vuodesta 2017. Yhteensä hän on startannut 130 osakilpailuun ja voittanut viisi kisaa.

– Miksi valitsisit Oconin? Hän ei ole vielä todistanut mitään. En tiedä, kuinka hyvä hän on enkä koskaan ottaisi sellaista riskiä, Villeneuve kommentoi.

Bottas itse totesi IS:lle viime viikolla, että kuskiasian suhteen ”kaikki on auki”.

– Odotan tiimin puolelta infoa. Heillä on minuun optio, jonka käyttämiseksi on vielä aikaa. Minulla on sellainen fiilis, että kaikki tulee tavalla tai toisella menemään ihan hyvin, Bottas sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt