Kommentti: F1-sarja on hyvissä käsissä – sen takaavat uuden sukupolven tähdet

Julkaistu:

ForMuLa 1
F1-sarjaan on vyörynyt uusia nuoria kasvoja, jotka takaavat kuninkuusluokalle hienon tulevaisuuden, kirjoittaa Tommi Koivunen.
– Alex (Albon) tai Max (Verstappen).

Näin vastasi Charles Leclerc aiemmin tänä vuonna F1-sarjan julkaisemassa videohaastattelussa, kun häneltä kysyttiin nuoruusvuosiensa kovimpia kilpakumppaneita. Myös nyt alennuksen Red Bullilta Toro Rossolle saanutta Pierre Gaslya sekä Esteban Oconia vastaan kartingissa kisannut Leclerc on tänä vuonna jo ottanut rajusti yhteen Verstappenin kanssa.

Nyt myös Albonilla on mahdollisuus haastaa Leclerc, kun hän kesätauon jälkeen istuutuu Red Bullin F1-tykin ohjaamoon.

On aika nopeasti tultu aika pitkälle siitä, kun istuin Oconin kanssa Barcelonan F1-testeissä Mercedeksen motorhomessa. Ranskalainen ihmetteli silloin ääneen, miksi Albonin auton perässä vilkkui vihreät valot.

Edes Ocon ei tajunnut, että hänenkin pitkäaikainen tuttunsa Albon ajoi F1-autoa käytännössä ensi kertaa eikä hänellä ollut vielä virallisesti superlisenssiäkään.

Alle puoli vuotta myöhemmin Ocon on yhä ilman ajopaikkaa ja jännittää tietoa siitä, ajaako hän ensi kaudella Mercedestä. Albonilla taas on ainakin auton puolesta yhtäkkinen mahdollisuus taistella jopa voitoista.

Oikea-aikaisuus ja onni määrittävät paljon sitä, minkälaisiksi F1-kuskien urat muodostuvat. Albonin siirron myötä viime kauden F2-sarjan kolmonen on kärkitallin riveissä, kakkonen Lando Norris ylemmän keskikastin McLarenilla ja mestari George Russell ajaa peränpitäjän riveissä Williamsilla.

Verstappen ja Leclerc ovat jo tarjonneet kauden viihdyttävimmät taistelut. Toivoa sopii, että Albon pärjää Pierre Gaslya paremmin ja tuo uuden lisämausteen kärkitaistoon.

On hienoa, että Albon saa nyt mahdollisuutensa näyttää, vaikka paikka onkin vaikein mahdollinen: kesken kauden altaan syvään päähän Verstappenin rinnalle.

Thaimaalainen kasvo kärkitaistossa olisi iso juttu F1-sarjalle, joka viedään ensi vuonna Vietnamiin.
Sukupolvenvaihdos on kovassa vauhdissa, ja kuninkuusluokka on hyvissä käsissä. Sitä odotellessa, että kärkiautoihin saadaan vielä supertalentti Russell sekä vahvan tulokaskauden ajanut Norris, joka on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Norris on vitsiniekka ja Twitchissä pelaamistaan striimaava persoona, jolla on kaikki edellytykset kasvaa nykyajan todelliseksi supertähdeksi.

Tuolileikissä on vääjäämättä myös häviäjät. Miten käy Gaslylle, jonka itseluottamusta koetellaan toden teolla? Ainakin siihen saadaan pian vastaus, joutuuko 30 vuotta täyttävä Valtteri Bottas väistymään Oconin, 22, tieltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt