Tallipomo ihmettelee Räikkösen kykyjä: ”Kimi tekee kaiken yksin” – paljasti myös suomalaistähden nerokkaan oivalluksen

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen on osoittanut, miten arvokas kuljettaja hän on Alfa Romeon F1-tallille.
Lokakuussa 40 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen on tuonut Alfa Romeolle tällä kaudella 31 pistettä, tallikaveri Antonio Giovinazzi vain yhden.

Tallien sarjassa Alfa Romeo on nyt seitsemäntenä. Ilman Räikköstä talli olisi valmistajien sarjassa toiseksi viimeisenä, ja takana olisi vain Williams.

Alfa Romeolla tiedetään, miten tärkeä kuljettaja Räikkönen on tallille tällä hetkellä. Suomalaiskuljettaja pystyy valtavalla kokemuksellaan auttamaan suuresti italialais-sveitsiläistä tallia.

– Kimi ajaa ilman mitään ohjeita, Alfa Romeo -tallin johtajiin kuuluva tiimimanageri Beat Zehnder sanoi Auto Motor und Sportille.

Alfa Romeolla hämmästellään Räikkösen älykkyyttä kilpailutilanteissa ja sitä, miten hyvin hän ymmärtää kokonaiskuvaa.

– Kimi tekee kaiken yksin. Hän ymmärtää kaiken. Kun insinöörit keskustelevat keskenään, että pitäisikö moottoriasetuksia muuttaa, samalla hetkellä Kimi muuttaa niitä itse. Hän tietää tarkalleen, mitä pitää tehdä ja milloin, Räikkösen pitkäaikaisiin ystäviin kuuluva Zehnder kertoi.


Zehnderin mukaan Räikkönen pystyi edellisessä kilpailussa Unkarissa pitämään Valtteri Bottaksen loppukierroksilla takanaan nerokkaan oivalluksensa ja hyvän renkaiden hallinnan ansiosta. Räikkönen ajoi ruutulipulle seitsemäntenä ja kisan alussa ongelmiin ajautunut Bottas kahdeksantena.

– Keskikoviin renkaisiin siirtyminen oli hänen oma päätöksensä. Kaikki muut hänen ympärillään ottivat kovat renkaat, Sauberilla jo 25 vuotta sitten F1-uransa aloittanut Zehnder kertoi.

Keskikovat renkaat auttoivat Räikköstä saamaan hyvän vetopidon Hungaroringin viimeisestä mutkasta radan pääsuoralle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt