Kimi Räikkönen puhui rankasta ryyppyputkestaan – ”Se oli ihan normaalia, ja sellaista on tapahtunut monesti”

Julkaistu:

Formula 1
Saksalaissivusto kysyi Kimi Räikköseltä suomalaiskuljettajan juopotteluputkesta.
Kimi Räikkönen paljasti viime vuonna julkaistussa Kari Hotakaisen kirjoittamassa kirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen juopotelleensa 16 päivää putkeen kaudella 2012 Bahrainin ja Espanjan F1-kisojen välissä.

Ryyppyputken jälkeisessä kisassa Räikkönen sijoittui Lotuksella kolmanneksi Barcelonan radalla.

Räikköseltä kysyttiin saksalaisen verkkosivuston Motorsport-Totalin haastattelussa, miten hän muisti, mitä kaikkea niinä päivinä tapahtui.

– En voinutkaan muistaa. Puolet siitä piti muiden ihmisten kertoa minulle. Kiersimme silloin Eurooppaa ja pidimme hauskaa. Se ei ollut ensimmäinen kerta. Se oli aivan normaalia meille.

– Eihän siinä mitään pahaa ollut. Se oli ihan normaalia, ja sellaista oli tapahtunut monta kertaa, Räikkönen sanoi.

”Ei tarvinnut kysellä keneltäkään”

Nyt Räikkösellä on vaimo ja kaksi lasta. On selvää, että enää hän ei voi juhlia samalla tavalla kuin joskus ennen.

– Muut asiat ovat nyt etusijalla. Hoidin silloinkin työni, mutta muuten... jos halusin lentää jonnekin, niin lensin myös. Ei tarvinnut kysellä keneltäkään. Olin jo tarpeeksi vanha tekemään mitä haluan, Räikkönen sanoi.

– Nyt haluan olla lasten kanssa. Olen kuitenkin yhä paljon pois kotoa kilpailemisen takia. Nautin perhe-elämästä. Joskus menen ulos vaimoni kanssa, mutta se on täysin erilaista. Kaikkihan me vanhenemme, eikö niin?

Räikkönen täyttää lokakuussa 40 vuotta.

– 16 sellaisesta päivästä toipuminen ei enää onnistu yhtä hyvin kuin aiemmin. Elämässä on muita asioita, jotka ovat minulle tärkeitä.

– Se ei kuitenkaan tarkoita, etten voisi enää mennä ulos. Tietysti voin! Aika lasten ja perheen kanssa on kuitenkin minulle tärkeämpää, Räikkönen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt