Saksalaisväite: Kimi Räikkönen joi ja veti röökiä F1-tallin kokouksissa

Julkaistu:

Formula 1
Saksalaissivusto haastatteli Kimi Räikköstä ja nosti esiin suomalaisen F1-tähden aiemman tupakoinnin ja alkoholinkäytön.
Kimi Räikköstä haastatellut Motorsport-Total väittää kuulleensa varmoista sisäpiirilähteistä, että suomalaiskuljettaja joi alkoholia ja poltti tupakkaa monissa Lotus-tallin kokouksissa kesällä 2013.

Se oli sitä aikaa, jolloin Lotus-talli ei maksanut Räikköselle palkkaa niin kuin oli sovittu. Talli oli hänelle paljon velkaa.

Saksalaissivuston toimittaja kysyi Räikköseltä, tupakoiko hän silloin todellakin Lotus-tallin kokouksissa.

– En tiedä, tapahtuiko sitä kokouksissa. En ole aivan varma. Saattoi olla. Poltin, kun olin nuorempi, mutta siitä on jo aika pitkä aika.

– En enää muista, milloin poltin viimeksi, mutta jos palataan takaisin kysymykseen, niin en ole varma, mutta en ainakaan usko, että poltin kokouksissa. Motorhomen terassilla kuitenkin aika varmasti, ja joskus myös pomoni kanssa.

Räikkösen mukaan kuljettajan tupakointi ei tallipäällikköä häirinnyt.

– Ilmeisesti ei. Kerran poltin ainakin Abu Dhabin kisan jälkeen. Sen muistan. Se ei ehdottomasti koskaan ole ollut mikään ongelma. Ainakaan hän ei minulle sanonut siitä koskaan mitään.

Paljon on kirjoitettu myös hallitsevan F1-mestarin, Mercedeksen englantilaistähden Lewis Hamiltonin vauhdikkaasta elämäntyylistä.

Räikköseltä kysyttiin, eikö hänestä tunnu siltä, että juomisen ja tupakoinnin lopettaminen voisi parantaa suorituskykyä.

– Ei, ei todellakaan. Ehkä se, että olen elänyt niin kuin olen halunnut, on jopa tehnyt minusta paremman. Tärkeintä on tietää, mikä on parasta itselle.

– Jos sinua painostetaan tekemään jotain sellaista, jota joku muu kuljettaja tekee, niin se ei toimi niin. Jokaisella on omat menetelmänsä. Ihan sama, mitä ne ovat, Alfa-Romeolla F1-uraansa jatkava Räikkönen tuumi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt