Emma Kimiläinen antoi kovia näyttöjä – hehkuttaa naisten formulasarjaa ja latasi ison tavoitteen ensi vuodeksi

Julkaistu:

W Series
Emma Kimiläinen osoitti kykynsä naisten formulasarjan W Seriesin avauskaudella.
Historian ensimmäinen W Seriesin kausi paketoitiin eilen legendaarisessa Brands Hatchin moottoripyhätössä. Päätöspäivä oli Emma Kimiläiseltä onnistunut, sillä suomalaiskuski oli aika-ajojen neljäs ja nousi kisassa komeasti kakkoseksi.

Kimiläinen nousi sarjan loppupisteissä viidenneksi, mikä tietää hänelle mukavaa 90 000 dollarin (noin 79500 euroa) palkintopottia.

Kilpailun voitti britti Alice Powell, joka löi Kimiläisen vaivaisella 0,511 sekunnin erolla.

Kärkikaksikko oli kisassa ylivoimainen. Powell ja Kimiläinen ohittivat paalulta lähteneen Jamie Chadwickin samalla ovenavauksella, kun 30 minuutin mittaista kisaa oli ajettu noin 10 minuuttia.

Muista ei ollut kärkikaksikolle vastusta, sillä Powell ja Kimiläinen menivät muilta sitten menojaan.

– Kisassa oli kyllä momentumi lähellä, kun huomasin että nyt Powellin renkaat alkavat olla kuluneet ja omani olivat vielä ihan ok kunnossa, joten aioin tehdä siirron kärkeen. Hänen onnekseen turva-auto tuli juuri sillä hetkellä radalle, Kimiläinen kertasi kisaa IS:lle.

– Turva-auton poistuessa Powell sai hyvän lähdön ja aikaa oli jäljellä enää viisi minuuttia enkä oikein päässyt iskuetäisyydelle, kun renkaamme olivat yhtä viileät.

W Seriesin kisoissa ajetaan F3-autoilla. Kimiläinen muistutti, ettei toisen auton seuraaminen ole helppoa.

– Toisen takana likaisessa ilmassa on muutenkin vaikea ajaa kun menettää aerodynamiikkaa, joten mutkista ei pääse ulos ihan samaa tahtia. On vaikea ohittaa ellei ole todella paljon nopeampi.


Kimiläinen ajoi kisan nopeimman kierroksen, joka oli hänelle peräti kauden kolmas.

Suomalaiskuljettaja hehkutti kauden olleen upea kokemus, kun mukaan ei lueta hänen ikävää loukkaantumistaan kauden avauskisassa Hockenheimin radalla. Se pakotti Kimiläisen olemaan sivussa kahdesta muustakin kisasta ja vei mestaruusmahdollisuudet.

– En ole koskaan ollut niin ammattimaisessa ympäristössä, jossa kuljettajat saavat keskittyä olemaan urheilijoita ja saavat siihen myös kaiken oikean tuen kuten valmennuksen ja terveydenalan asiantuntemuksen Hintsa Performancelta, Kimiläinen kiitteli.

Kimiläisen ensi kauden ohjelma on jo turvattu, sillä sarjan 12 parhaalle kuljettajalle on jo taattu paikka W Seriesin lähtöruudukosta myös ensi kaudeksi. Kuljettajien ei tarvitse myöskään maksaa ajamisesta tai tuoda sponsorirahaa. Se on autourheilumaailmassa todella kova juttu.

– Taisin sanoa ennen kautta että vihdoin olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja se kyllä pitää paikkansa, Kimiläinen myhäilee.

– Vaikka kaudesta jäikin jonkin verran hampaankoloon, niin olen silti äärimmäisen tyytyväinen ja onnellinen, että olen saanut näin upean mahdollisuuden näyttää isolle yleisölle ja autourheilumaailmalle mitä osaan. Ensi vuonna otetaan mestaruus kotiin!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt