Kimi Räikkönen täräytti suoran mielipiteensä F1-kaudesta – ”Näyttää aika paskalta”

Julkaistu:

formula 1
Kimi Räikkösen mielestä Alfa Romeo -tallin pistetilanne ei näytä kovinkaan kummoiselta.
Sauberille eli nimeään Alfa Romeoksi vaihtaneeseen F1-talliin palannut Kimi Räikkönen, 39, on kerännyt tämän kauden MM-sarjassa 31 pistettä.

Kun hänen tallitoverillaan, italialaisella Antonio Giovinazzilla on kasassa vain yksi piste, tallin kokonaissaldo on 32 pinnaa ja valmistajien MM-sarjan seitsemäs sija.

Räikkönen sanoi F1i-verkkosivustolla, että hänellä ei kauteen lähdettäessä ollut mitään odotuksia.

– Tulin vain tekemään parhaani. Jos katsotaan pistetilannetta juuri nyt, niin se näyttää aika paskalta. Mielestäni se ei kuitenkaan kerro koko totuutta kauden avauspuoliskosta, Räikkönen sanoi.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan ja teemme oikeita asioita. Tiiminä meillä on kuitenkin rajoitteemme. Emme ole kuten kärkitallit, tiedämme sen ja hyväksymme sen. Meillä menee hyvin siihen nähden, mitä meillä on.

Räikkösen mielestä hän ja talli eivät alkukauden kisoissa aina ottaneet maksimia irti.

– Aina voisi mennä paremminkin, emmekä aina saaneet parhaita mahdollisia pisteitä.

Alfan alkukauden pistesaldo voi vielä parantua 10:llä, jos sen valitus menee läpi. Talli teki protestin Saksan GP:ssä saamistaan aikasakoista, jotka pudottivat Räikkösen (7:s) ja Giovinazzin (8:s) pois pistesijoilta. Rangaistus tuli autojen kytkimistä löytyneistä sääntöjenvastaisuuksista.

Jos tallin tekemä valitus tuottaa tulosta, Alfa Romeo nousee pisteissä Renault’n ohi kuudenneksi ja vain pisteen päähän Toro Rossosta (43–42).

Alfa Romeo on joka tapauksessa kovaa vauhtia keräämässä paremman pistepotin kuin viime kaudella, jolloin Sauber oli 48 pisteellä MM-sarjan kahdeksas. Suorituskyvyllisesti se on ollut suunnilleen samalla tasolla viime kauden lopun kanssa. Silloin vahvaa kehitystyötä tehneen tallin Charles Leclerc päätti sesongin kolmeen peräkkäiseen 7. sijaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt