Näin Valtteri Bottas viettää F1-sarjan kesätaukoa – testaa taas ralliautoa

Julkaistu:

formula 1
Valtteri Bottas ajaa taas rallitestin.
Formula ykkösten MM-sarjan perinteinen kuukauden mittainen kesätauko alkoi sunnuntain Unkarin GP:n jälkeen.

Mercedeksen Valtteri Bottas viettää suuren osan kesätauosta Suomessa.

– Elokuusta suurimman osan vietän Suomessa. Duathlon (Bottaksen oma nimikkokisa Pajulahdessa) on kuitenkin ensi viikolla täällä. Jotain pientä sponssikeikkaa minulla on, mutta paljoa ei tule tauon aikana matkusteltua, Bottas kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Esimerkiksi Bottaksen sosiaalisen median tileiltä on voinut huomata, että hän on myös F1-kauden aikana käynyt usein kotimaassa silloin, kun F1-kisoja ei ajeta peräkkäisinä viikonloppuina.

– Joo, kyllä Suomessa tulee usein käytyä, jos on vähän enemmän aikaa kisojen välissä ja tiedän, ettei heti parin päivän jälkeen tarvitse lähteä johonkin.

Rallitesti

Kesätauon aikana kuljettajat voivat paitsi ottaa pienen loman, myös harjoitella kovaa. Tiiviin kisakauden aikana treenaaminen on pääasiassa ylläpitävää ja palauttavaa.

Bottas hioo myös ajotaitojaan toisessa lajissa.

Viime talvena Tunturi-rallissa kilpaillut Bottas on testasi aiemmin kesällä Toyotan ja M-Sport Fordin WRC-tykkejä.

Ensi viikolla Bottas testaa taas Fordia, tällä kertaa Saksassa, jonka asvalttiteillä ajetaan seuraava rallin MM-osakilpailu.

– Tunturi oli ensimmäinen rallini. Siitä oikeastaan innostuin. Ralli on tosi hauskaa. On kiva käydä ajelemassa, etenkin kun olen saanut mahdollisuuksia testata kunnon autoja. Teen sitä hauskanpitona, mutta tietysti aina kun pääsee ajamaan jotain, niin siitä voi myös hyötyä jotain, Bottas kertoo viitaten siihen, että myös muilla autoilla testaaminen kehittää F1-kuskia.

Bottas ajoi myös rallidebyytissään viime talvena M-Sport Fordin Fiesta WRC:llä, jolla hän sijoittui Tunturi-rallissa viidenneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt