Valtteri Bottasta uhkaa nyt lähtö Mercedeksen F1-tallista: ”On fiilis, että kaikki tulee menemään ihan hyvin”

Julkaistu: , Päivitetty:

Formula 1
Valtteri Bottas kommentoi F1-luokan kuumaa kysymystä IS:n haastattelussa.
Formula ykkösten MM-sarja lähti viime sunnuntain Unkarin GP:n jälkeen kuukauden mittaiselle kesätauolleen.

Lewis Hamilton on karannut pisteissä jo 62 pisteen päähän MM-kakkosesta Valtteri Bottaksesta. Sarjan kuumin puheenaihe viime aikoina onkin ollut Bottaksen tulevaisuus: saako hän taas vuoden jatkosopimuksen, vai nostaako Mercedes tilalle tallissa tällä hetkellä vara- ja testikuljettajana työskentelevän Esteban Oconin?

– Tilanne on pysynyt samana, eli kaikki on auki ja odotan tiimin puolelta infoa. Heillä on minuun optio, jonka käyttämiseksi on vielä aikaa. Minulla on sellainen fiilis, että kaikki tulee tavalla tai toisella menemään ihan hyvin, Bottas sanoo Ilta-Sanomille.

Bottaksella lienee siis hyviä varavaihtoehtoja myös silloin, jos Mercedes päättää luopua hänestä. Suomalaiskuljettaja ei luonnollisesti voi julkisesti tarkentaa B- tai C-suunnitelmiaan, joihin hän on aiemmin viitannut. Ottajia varmasti löytyy.

– Sen enempää en voi vielä sanoa, kun en itsekään tiedä mitä tapahtuu.
Bottas on tänä vuonna ollut vahvimmillaan aika-ajoissa. Neljä paalupaikkaa kahmaissut nastolalainen on laittanut tallitoverinsa, kaikkien aikojen paalukuninkaan Hamiltonin koville.

– Siihen olen kyllä ollut tyytyväinen. Olen pystynyt selkeästi parantamaan aika-ajoja, ja kisat eivät ole ikinä jääneet starttipaikasta kiinni.


Kaksi GP:tä voittanut Bottas voi muutenkin olla kauden avauspuoliskoon suhteellisen tyytyväinen, joskin kaksi viimeistä kisaa olivat huonoja.

– Vauhdillisesti ja omaan suorituskykyyni voin tosiaan muuten olla tyytyväinen. Vähän epäonneakin on ollut. Jos Silverstonesta lähtee, niin siellä olisin vauhdin puolesta kaiken mennessä nappiin taistellut kisan voitosta. Saksassa tuli oma moka, ja Budapestissä ensimmäisen kierroksen hässäkän takia meni taktiikka uusiksi.

– Ne tietenkin laskevat ensimmäisen puoliskon keskiarvosanaa. Piste-ero kärkeen lipsahti kyllä aika isoksi, mutta se on mitä on. Ei sitä viitsi liikaa miettiä. Pitää vain jatkaa samaan malliin eteenpäin. Välillä tulee huonoja kisoja eikä sille voi mitään, Bottas sanoo ja katsoo jo eteenpäin.

Kuukauden kesätauko ei ole pelkkää lomailua. Keskiviikkona Bottas oli Alastarolla tallin yhteistyökumppanin Policen kanssa. Ensi viikolla luvassa on muun muassa oma nimikkokisa Valtteri Bottas Duathlon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt