Valtteri Bottaksen lähtö Mercedeksen mestaritallista lähestyy? Tallipomo puhui ”pehmeästä laskusta”

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottaksen jatkaminen ensi kaudella Mercedeksellä on epävarmaa.
Kuka ajaa ensi kaudella F1:n mestaritallin Mercedeksen toista autoa? Siinä on F1-maailman tämän hetken ehkäpä kuumin kysymys.

Lewis Hamiltonin jatkaminen tallissa on selviö, mutta nyt Mercedeksen johtoportaassa pohditaan, jatkaako Valtteri Bottas hänen rinnallaan vai nostetaanko toiseksi kisakuskiksi Esteban Ocon.

Bottaksen nykyinen sopimus Mercedeksellä päättyy tähän kauteen. Saksalaistallissa maailmanmestaruuden voittanut Nico Rosberg paljasti viikonlopun Unkarin GP:n aikaan RTL-kanavalla, että hänen sisäpiiritietojensa mukaan Ocon on syrjäyttämässä suomalaisen kauden päätteeksi.
Ocon, 22, työskentelee nyt Mercedeksen testi- ja varakuljettajana. Ranskalaiskuski kilpaili F1-sarjassa 2016–18 Manorilla ja Force Indialla.

Bottas kommentoi tulevaisuuden kuvioitaan Unkarin F1-kisan jälkeen sunnuntaina näin:

– Siitä ei tietenkään ole apua, jos olet sopimustilanteen suhteen vaakalaudalla, Bottas sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Kun on tällaisessa tilanteessa, ja haluaa jatkaa kilpailemista formula ykkösissä, niin sinulla täytyy olla suunnitelma B ja mahdollisesti myös suunnitelma C. Tietenkin mietin asioita, puhun asioista ja on hyvä, että on erilaisia suunnitelmia. Nyt odotamme (tallin päätöstä), Bottas jatkoi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti kuljettajavalintaan kantaa Race Fans -sivuston keskiviikkoaamuna julkaistussa haastattelussa. Wolffin mukaan talli ei jätä vaille ajopaikkaa jäävää kuskiaan oman onnensa nojaan, vaan yrittää auttaa tätä uralla eteenpäin.

– Meillä on vastuumme juniorikuskeistamme ja myös heistä, jotka kilpailevat autollamme tällä hetkellä. Emme aio tehdä mitään, mikä vaikeuttaisi heidän asioitaan, Wolff sanoi.

– Mitä tahansa päätämmekin, niin pohdimme, mitkä ovat kuljettajan mahdollisuudet mennä muihin talleihin. Jos Esteban menee nyt muualle, hän voi myöhemmin siirtyä takaisin Mercedekselle. Tai sitten annamme Valtterille ”pehmeän laskun”, koska hän ansaitsee sen, tallipomo jatkoi.

Hamilton karussa MM-taistossa

Viime kisojen tulokset ovat olleet Bottakselle pettymyksiä. Puolitoista viikkoa sitten Saksassa hän romutti autonsa ulosajossa ajaessaan neljännellä sijalla. Sunnuntaina Unkarissa suomalainen menettin pelin voittotaistelun osalta avauskierroksella, kun osumat Hamiltonin ja Ferrarin Charles Leclercin autoihin vaurioittivat Bottaksen auton etusiipeä.

Bottas joutui kisan alussa vaihdattamaan etusiipensä ja ajoi maaliin lopulta kahdeksantena.

Taistelu maailmanmestaruudesta voidaan jo lähes unohtaa, sillä Bottaksen ero sunnuntaina upeaan voittoon ajaneeseen Hamiltoniin venähti jo 62 pisteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt