Valtteri Bottaksen huhutaan menettävän paikkansa Mercedeksellä – näin hän kommentoi F1-tulevaisuuttaan: ”Erilaisia suunnitelmia”

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottaksella ei ole ensi kaudesta sopimusta Mercedeksen kanssa. Hänellä onkin mielessään myös ”suunnitelma B”.
Valtteri Bottaksen jatkaminen Mercedeksellä tämän kauden jälkeen on kaikkea muuta kuin varmaa.

Nico Rosberg paljasti viikonloppuna saksalaisella RTL-kanavalla, että hänen sisäpiiritietojensa mukaan Esteban Ocon on näillä näkymin syrjäyttämässä suomalaisen tämän kauden päätteeksi. Bottaksen sopimus saksalaistallin kanssa päättyy tähän kauteen.
Mercedeksen testi- ja varakuljettajana tämän kauden toiminut 22-vuotias ranskalainen on ajanut F1:ssä vuosina 2016–18 Manorin ja Force Indian väreissä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on myöntänyt, että päätös ensi kauden toisesta kuljettajasta tehdään Bottaksen ja Oconin välillä. Valinta on kaikesta päätellen vaikea.

– Jos meillä olisi vain yksi hyvä kuljettaja, tämä olisi helppoa, mutta asia ei ole niin. He molemmat ansaitsevat mahdollisuuden Mercedeksellä, Wolff pyöritteli tilannetta saksalaislehti Die Weltin mukaan.

Valtteri Bottas kommentoi tulevaisuuden kuvioitaan Unkarin F1-kisan jälkeen sunnuntaina.

– Siitä ei tietenkään ole apua, jos olet sopimustilanteen suhteen vaakalaudalla, Bottas sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Kun on tällaisessa tilanteessa, ja haluaa jatkaa kilpailemista formula ykkösissä, niin sinulla täytyy olla suunnitelma B ja mahdollisesti myös suunnitelma C. Tietenkin mietin asioita, puhun asioista ja on hyvä, että on erilaisia suunnitelmia. Nyt odotamme (tallin päätöstä), Bottas jatkoi.

Vaisuja tuloksia

Bottaksen suoritus Unkarin F1-kisassa sunnuntaina ei ainakaan parantanut hänen asemiaan sopimusneuvotteluissa. Bottas lähti Unkarin F1-osakilpailuun loistavista asetelmista toisesta lähtöruudusta, mutta vain muutaman mutkan jälkeen suomalainen oli ulkona voittotaistelusta.

Bottas lukitsi jarrunsa sekä ensimmäisessä että toisessa mutkassa ja tarjosi tallikaverilleen Lewis Hamiltonille ohituspaikan, jota tämä ei jättänyt käyttämättä. Hamilton kolautti suomalaisen etusiipeä ohituksensa yhteydessä, ja saman teki kohtalokkain seurauksin heti perään Bottaksen ohi viilettänyt Ferrarin Charles Leclerc.

Bottaksen oli pakko ajaa jo kuudennella kierroksella varikolle vaihdattamaan etusiipensä, ja unelma hyvästä sijoituksesta oli murskaantunut.

Mercedes laskeskeli Bottaksen nousevan kisassa vielä kuuden parhaan joukkoon, mutta 29-vuotias suomalaiskuski jumiutui Renault’n Daniel Ricciardon perään tuskastuttavan pitkäksi aikaa ja ajoi maaliin lopulta Alfa Romeon Kimi Räikkösen perässä kahdeksantena.

Bottakselle katastrofi oli jo toinen perättäinen. Edellisenä viikonloppuna Hockenheimissa hän ajoi ulos kilpailun lopulla neljänneltä sijalta.

Taistelu maailmanmestaruudesta voidaan jo lähes unohtaa, sillä Bottaksen ero sunnuntaina upeaan voittoon ajaneeseen Hamiltoniin venähti jo 62 pisteeseen.

Bottaksen heikot kilpailut eivät olisi voineet tulla pahempaan aikaan. F1-sarja jää Unkarin jälkeen neljän viikon pituiselle kesätauolle, jonka aikana lopullinen päätös tallin ensi kauden toisesta kuljettajasta mahdollisesti tehdään.

Suomalainen jaksaa uskoa, etteivät yksittäiset virheet ratkaise jatkosopimuksen kohtaloa.

– En usko, että yksi kisa ratkaisee. Eivätköhän he katso aika paljon taaksepäin. Katsotaan, mitä he päättävät, Bottas pohti C Moren haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt