Kommentti: Tallin neronleimaus antoi Lewis Hamiltonille mahdollisuuden näyttää taitonsa – ja sen, miten kaukana Valtteri Bottas on tallikaveristaan

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton ja Mercedes alleviivasivat Unkarin GP:n mestarillisella suorituksellaan ylivoimaista kisaosaamistaan.
Wau. Ei muuta, wau.

Siinä Mercedeksen pilttuun ensimmäiset terveiset Lewis Hamiltonille Unkarin GP:n ratkettua englantilaisen upeaan voittoon. Hamiltonin sunnuntaisen suorituksen maagisuutta ei voi sen osuvammin kuvata.

Sunnuntain osakilpailu alleviivasi Hamiltonin ja Mercedeksen asemaa lajin huipulla ja näytti samalla armottoman selvästi, kuinka paljon Hamilton on kilpailijana edellä tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Siinä missä tallipaikkansa puolesta pelkäävä Bottas vietti suuren osan kilpailustaan katsellen Daniel Ricciardon Renault’n perävaloja, käytti Hamilton ravintoketjun kuninkaan tavoin hyväkseen jokaisen saamansa mahdollisuuden.

Bottas sai kokea Hamiltonin häikäilemättömyyden jo ensimmäisellä kierroksella, kun viisinkertainen maailmanmestari ohitti suomalaisen armoa antamatta tämän lukittua renkaansa kahteen otteeseen.

Varsinainen todiste Hamiltonin ja Mercedeksen ylivoimaista nähtiin voittotaistelussa Red Bullin Max Verstappenia vastaan.

Unkarin kilpailu näytti olevan hollantilaisen hallussa, ennen kuin Mercedes taikoi hatustaan kanin ja kutsui Hamiltonin yllättäen toiselle varikkopysähdykselle.

Tehtävä vaikutti mahdottomalta: englantilaisella oli 21 kierrosta aikaa kiriä kiinni Verstappenin parinkymmenen sekunnin etumatka ja päästä ohi Red Bull -kuskista.

Hamiltonkin kyseenalaisti rohkean strategian tiimiradiossa, mutta lopulta tallin usko palkittiin, ja riskinotto osoittautui mestarilliseksi neronleimaukseksi.

Mercedeksen laskelmat pitivät paikkansa, ja Verstappenin renkaat kuluivat viimeisen kymmenen kierroksen aikana loppuun dramaattisella tavalla.

Hamilton latoi poskettoman kierosajan toisensa perään, ja ohitti Verstappenin kolme kierrosta ennen maalia. Samalla taisi varmistua englantilaisen kuudes maailmanmestaruus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt