Toto Wolff: Bottaksen jatko Mercedeksellä ei ole vielä varmaa – ehdokkaita Hamiltonin tallitoveriksi on kaksi

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen tallipäällikön mukaan Lewis Hamiltonin ensi kauden tallitoveri on joko Valtteri Bottas tai Esteban Ocon.
Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on paljastanut, että talli valitsee Lewis Hamiltonin seuraavan kauden F1-tallitoverin kahden kuljettajan joukosta: Valtteri Bottaksen ja Esteban Oconin.

Wolff puhui toimittajille Unkarin osakilpailun yhteydessä lauantaina. Hänen kommenteistaan on raportoinut muun muassa uutistoimisto Reuters.

Suomalaiskuski Bottaksen uudesta Mercedes-sopimuksesta on huhuttu jo pitkään, mutta Wolffin puheiden perusteella se ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

– Se kysymys ratkotaan Estebanin ja Valtterin välillä, Wolff kommentoi Mercedeksen vuoden 2020 toiseen kisakuskiin liittyvää pulmaa.

Wolffin mukaan asiasta on tallin sisällä keskusteltu pitkään, ja hän itsekin on pohtinut, mikä on oikea ratkaisu tallille ja kuljettajille.

– He tavallaan molemmat ansaitsevat paikan. Esteban siksi, että hän on käynyt läpi vaikeita aikoja ja hänellä on ehdottomasti energiaa ja lahjakkuutta ajaa Mercedeksellä.

– Toisaalta Valtterilla on kokemusta, ja hän on taas todistanut kuinka nopea hän voi olla. Hän on myös loistavalla tavalla tukena tiimin kehittämistyössä Lewiksen kanssa, Wolff pyöritteli.

Bottas ajoi lauantaina Unkarin GP:n aika-ajoissa toiseksi Red Bullin Max Verstappenin ajaessa paalulle. MM-sarjaa johtava Hamilton oli kolmas.


Wolffin mukaan Mercedes tekee päätöksen kuskiasiasta Unkarin osakilpailua seuraavan kesätauon aikana elokuussa.

Hänen mukaansa Mercedes ei halua olla Oconin uran tukkeena, mikäli hän saa sopimustarjouksia muilta talleilta.

– Mielestäni hänelle pitää antaa mahdollisuus ajaa formula ykkösissä, joko meillä tai sitten jossain muussa tallissa, Wolff sanoi.

22-vuotias Ocon toimii tällä hetkellä Mercedeksen testi- ja varakuljettajana. Hän on ajanut pienemmissä talleissa yhteensä 50 F1-osakilpailua kausina 2016–2018.

Valtteri Bottas, 29, on ajanut Mercedeksellä kaudesta 2017 lähtien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt