Valtteri Bottas romutti F1-autonsa – selitti ulosajoaan C Morella: ”Sen takia mä sen virheen tein”

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottaksen kisa Saksassa päättyi jättipettymykseen.
Valtteri Bottas jahtasi palkintopallisijaa Saksan F1-kisassa, kunnes kierroksella 57 rysähti.

Neljännellä sijalla ollut Bottas yritti painostaa edellään mennyttä Lance Strollia, kun hän menetti autonsa hallinnan radan avausmutkassa.

– Keskellä ekaa mutkaa lähti vaan perä alta. Tällaisissa olosuhteissa se käy niin äkkiä ja kun poistut ajolinjalta, se on siinä. Ei ollut mahdollisuutta enää saada autoa näppeihin, Bottas sanoi C Moren haastattelussa.

– Sen takia mä sen virheen tein, kun koitin tosi kovasti, että olisi päässyt edelle. Minkäs teet.

Bottas oli MM-sarjassa 39 pistettä tallitoveriaan Lewis Hamiltonia perässä ennen Saksan kisaa. Hamilton ajoi kisan alkupuolella ratavalliin, jolloin hänen autonsa vaurioitui. Hamilton pystyi nilkuttamaan rikkoutuneella autollaan varikolla, mutta hän putosi siinä yhteydessä kauas kärjestä.

Hamilton oli kisassa lopulta yhdeksäs, joten britti sai vain kaksi MM-pistettä. Ulosajo oli paha isku suomalaisen MM-haaveille, vaikka kaudesta onkin ajamatta vielä kymmenen kisaa.

– Tietenkin on harmi, että meni hyviä pisteitä tuossa. Ei saatu tiimikaveria kiinni tänään, mutta itse heitin sen vähän niin kuin hukkaan.

– Se harmittaa tässä tilanteessa, että olisi ollut mahdollisuus saada pisteissä kiinni. Se olisi ollut tärkeää, mutta onhan noita kisoja vielä.

Hockenheimissa satoi runsaasti kisan alkaessa. Kisan aikana olosuhteet muuttuivat kuivemmiksi. Haastavien olosuhteiden takia kisassa nähtiin useita varikkostoppeja ja ulosajoja.

– Tämä oli yksi vaikeimmista kisoista, missä olen ollut mukana. Sai olla koko ajan kieli keskellä suuta, oli semmoiset olosuhteet.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt