Mika Salo otti kantaa F1-sarjan kuumaan puheenaiheeseen – ”Ehdottomasti!”

Julkaistu:

Formula 1
Mika Salo haluaa välitankkaukset takaisin formula ykkösiin.
Yksi formula ykkösten kuumista puheenaiheista tällä hetkellä on kaudeksi 2021 kaavaillut sääntömuutokset.

Yksi mahdollinen muutos on välitankkausten palauttaminen F1-kisoihin. Entinen F1-kuljettaja Mika Salo on vahvasti uudistuksen puolella.

– Ehdottomasti! Niin formula ykkösistä tehtäisiin enemmän tiimiurheilua eikä kuljettajien tarvitsisi säästää bensaa, nykyisin toisinaan kisatuomarina toimiva Salo sanoi.

– Nyt kaverit joutuvat ajelemaan niin, että polttoainetta säästyy. Sitä varten on World Endurance Championship (rata-autojen kestävyyskisat). Mielestäni F1-sarjassa pitää ajaa kaasu pohjassa alusta loppuun. Niin kovaa kuin auto kulkee!

Välitankkaukset poistuivat formula ykkösistä tämän vuosikymmenen alussa. Niiden paluuta kannattaa Salon lisäksi myös Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ja formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton.

Välitankkaus kiellettiin kaudeksi 2010 kustannussyistä, sillä tankkauslaitteiston kuljettaminen ympäri maailmaa on kallista. Vuonna 2015 F1:n strategiaryhmä esitti tankkausten palauttamista, mutta niitä ei kuitenkaan lisätty vuonna 2017 voimaan tulleisiin sääntöihin.

F1-autojen tankkauksiin liittyy aina riskejä. Formula 1 -sarja julkaisi perjantaina Twitterissä videon 25 vuoden takaisesta kauhunhetkestä.

Benetton-tallissa kilpailleen Jos Verstappenin auton päälle lensi polttoainetta varikkostopin yhteydessä. Auto jäi useita metrejä korkeiden liekkien keskelle silmänräpäyksessä. Tilanteesta selvittiin ilman vakavia loukkaantumisia.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt