Mika Salo ihmetteli Sebastian Vettelin mokaa viime vuonna – tietää nyt, mitä saksalainen haluaa kotikisassaan tehdä

Julkaistu:

Formula 1
Entinen Ferrari-kuski Mika Salo uskoo, että Sebastian Vettel haluaa paikata viime kauden virheensä Saksan GP:ssä.
Kauden 2019 Saksan GP ajetaan Hockenheimin radalla tänä viikonloppuna.

Kovimmat odotukset kohdistuvat Ferrarin saksalaistähteen Sebastian Vetteliin, jolla on kotiyleisönsä edessä suuri näytönpaikka.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel, 32, on ajanut kehnon kauden. Hän on MM-sarjassa vasta neljäntenä, peräti sata pistettä Mercedeksen Lewis Hamiltonia perässä.

Odotuksia kasvattaa se, että Vettel epäonnistui pahasti samassa kisassa viime vuonna. Entinen Ferrari-kuski Mika Salo uskoo Vettelin hakevan nyt balsamia haavoilleen.

– Olin viime vuonna tuomarina Saksassa. Silloin Vettel mokasi helpon voiton ihan yksinään. Hän yrittää saada revanssia, sillä viime vuosi varmasti kaivelee häntä yhä, Salo sanoi.


Paalulta radalle hyökännyt Vettel johti kilpailua vielä 15 kierrosta ennen loppua, mutta teki sitten pahan virheen sateen liukastamalla radalla. Ferrari lipesi Vettelin käsistä mutkassa ja päätyi rataa reunustaneeseen rengasvalliin.

Pettynyt Vettel hakkasi rattia kaksin käsin ja kiroili tiimiradiossa kuin merimies. Lopulta hän pyysi mokailuaan anteeksi talliltaan.

Kisan voitti lopulta Hamilton. Mercedeksen Valtteri Bottas oli toinen ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolmas.

Vettel myönsi itsekin kovat odotuksensa.

– Meidän – etenkin minun itseni – täytyy paikata viime vuoden virhe. Odotan innolla kisaa Hockenheimissa, Vettel sanoi Ferrarin tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt