F1-huhu on viemässä Kimi Räikköstä takaisin Ferrarille – Mika Salolla selkeä näkemys - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hurja F1-huhu viemässä Kimi Räikköstä vielä kerran Ferrarille – Mika Salolla selkeä näkemys asiasta

Kimi Räikkönen on ajanut Alfa Romeolla vahvan alkukauden.

Kimi Räikkönen on ajanut Alfa Romeolla vahvan alkukauden.

Julkaistu: 23.7. 7:08

F1-huhumylly on viime päivinä vienyt Kimi Räikköstä vielä kerran Ferrarin rattiin. Mika Salo ei usko siirron toteutuvan.

Formulakesän perinteinen siirtohuhumylly sai viikonloppuna suomalaisittain kiinnostavan vivahteen, kun italialainen Circus F1 -sivusto väitti Kimi Räikkösen olevan Ferrarille ykkösvaihtoehto ensi kauden toiseksi kuskiksi, jos takkuisan alkukauden ajanut Sebastian Vettel päättää lopettaa F1-uransa tämän kauden jälkeen.

Sivusto perusteli väitettään muun muassa sillä, että Ferrarilla täytyisi sponsoreiden takia olla tallissaan vähintään yksi F1:n maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja.

Tämä jättäisi uransa mahdollisesti paketoivan Vettelin korvaajaehdokkaiksi nykyisistä formulakuskeista vain Räikkösen ja Mercedeksellä F1-kiertuetta dominoivan Lewis Hamiltonin.

Räikkönen, 39, ajaa nyt Alfa Romeolla. Tallilla on kytky Ferrariin, sillä se käyttää italialaisvalmistajan moottoreita.

Ferrarilla vuonna 1999 kuusi F1-osakilpailua ajanut Mika Salo toppuuttelee villejä huhuja.

– Näin joitakin huhuja asiasta, mutta aika epätodennäköiseltä se kuulostaa, Salo kommentoi Ilta-Sanomille.

– Kimin ura alkaa olla jo ehtoopuolella, ja hän vaikuttaa tyytyväiseltä saadessaan ajaa ilman paineita Alfa Romeolla. Ferrari vaatii ihan eri tason ajamista ja työpanosta.

Mika Salo.

Mika Salo.

Täksi kaudeksi Ferrarilta Alfa Romeolle siirtynyt Räikkönen on ajanut vahvan kauden, ottaen kaiken irti keskikastin autostaan. Räikkönen on kauden kymmenessä ensimmäisessä kisassa ajanut pisteille seitsemän kertaa ja ollut parhaimmillaan kahdesti seitsemäs.

Kuljettajien MM-sarjassa kahdeksantena oleva suomalainen on kerännyt 25 pistettä, kun taas hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzin plakkarista löytyy tähän mennessä vain yksi piste.

– Kimi on ajanut juuri niin kuin kokenut kuski ajaa. Tuolla autolla ei voitosta ajeta, joten Kimi ajaa sen minkä pystyy ja ottaa ne pisteet mitä saa. Kimin kokemus näkyy hyvin Alfa Romeolla, Salo kehuu konkarikuskia.

Räikkönen on ajanut Ferrarilla vuosina 2007–09 ja 2014–18. Hän voitti ainoan maailmanmestaruutensa italialaistallin väreissä vuonna 2007.

Päättyykö Sebastian Vettelin F1-ura tähän kauteen, vaikka saksalaisella on Ferrarin kanssa sopimus vielä ensi kaudesta?

Päättyykö Sebastian Vettelin F1-ura tähän kauteen, vaikka saksalaisella on Ferrarin kanssa sopimus vielä ensi kaudesta?

Vettelin kausi Ferrarin ratissa on ollut vaisu. Nelinkertainen maailmanmestari ei ole voittanut yhtäkään kilpailua, ja hän on jäänyt edellisessä kolmessa kilpailussa sekä aika-ajoissa että kilpailussa debyyttikauttaan ajavan tallikaverinsa Charles Leclercin taakse.

Kuljettajien MM-sarjassa Vettel on neljäntenä, vain kolme pistettä edellä 21-vuotiasta tallikaveriaan. Eroa sarjaa johtavaan Hamiltoniin on kertynyt jo tasan sata pistettä.

Salo pitää mahdollisena sitä, että Ferrarilla vuodesta 2015 ajanut Vettel lyö hanskat tiskiin jo tänä syksynä, vaikka hänen sopimuksensa Ferrarilla jatkuukin vielä ensi kauden.

– Kun menettää sen fiiliksen, niin on pakko lopettaa heti. Silloin ei pysty jatkamaan enää missään, ja Vettelin ajaminen näyttää siltä, että nyt rupeaa riittämään.