Valtteri Bottas tyrmää Nico Rosbergin ehdotuksen – ”En usko, että se toimisi minulla”

Julkaistu:

Formula 1
Nico Rosberg ehdotti Valtteri Bottakselle, että tämän kannattaisi käyttää psykologin apua taistelussa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan.
Valtteri Bottas aloitti F1-kauden vahvasti. Bottas voitti kauden avauksen Australiassa, ja Bottaksen kovettunut ulkokuori keräsi paljon kansainvälistäkin huomiota.

Nyt, kauden puolivälissä, tuttu marssijärjestys on palannut. Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa 39 pisteellä ennen Bottasta, ja britti tuntuu saaneen suomalaisesta väkevän henkisen niskalenkin.

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg ehdottaa, että Bottaksen kannattaisi kokeilla samaa keinoa, johon hän turvautui itsekin maailmanmestaruusvuotenaan.

Rosberg on paljastanut, että hän pystyi päihittämään Hamiltonin kovassa maailmanmestaruustaistelussa pitkälti psykologin avulla.


Rosberg kertoo saaneensa henkistä valmennusta ”kaksi tuntia joka toinen päivä”, ja se auttoi häntä kestämään ja käsittelemään hurjat paineet rajussa MM-taistelussa.

– Se oli hurja prosessi ja antoi minulle todella paljon. Se oli yksi iso syy siihen, että minusta tuli maailmanmestari, Rosberg myönsi uutistoimisto Reutersille Silverstonessa Britannian GP:n yhteydessä.

– Lewis ajoi minut etsimään tapoja olla parempi kuin koskaan luulin pystyväni olemaan. Voittaakseen hänet täytyy nousta aivan äärimmäiselle tasolle. Se on ainoa tapa voittaa hänet, Rosberg jatkoi.

Rosberg lopetti F1-uransa pian maailmanmestaruutensa jälkeen.

Bottas ei ainakaan heti lämpene Rosbergin ehdotukselle. Bottas oli Motorsportin haastattelussa vahvasti sitä mieltä, että hän ei tarvitse psykologin apua.

Bottas sanoi nojaavansa mieluummin ystäviensä tukeen ja omaan päätöksentekoonsa.

– En usko, että se toimisi minulla. Jokainen urheilija on oma yksilönsä, jotkut tarvitsevat ulkoista apua. En ole Nico, olen Valtteri ja tiedän, mikä sopii itselleni parhaiten. Minulla on ympärilläni paljon ihmisiä, joille voin puhua, Bottas sanoi.

Bottas myös myöntää käyvänsä keskusteluja itsensä kanssa, ”jos minulla on vaikeita aikoja, epäilyksiä tai jotakin muuta”.

– Ratkaisen ongelmat yleensä itse. En tosiaankaan näe psykologin palveluista hyötyä tällä hetkellä, Bottas painotti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt