Lewis Hamiltonin isä kertoi hetkestä, jolloin poika särki hänen sydämensä – ”Se oli kova pala nieltäväksi”

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamiltonin isä Anthony avautui David Lettermanin ohjelmassa.
Lewis Hamiltonin isä Anthony oli pitkään keskeinen taustavaikuttaja formula ykkösten viisinkertaisen maailmanmestarin uralla.

Isä osti Lewisille tämän ensimmäisen kartingauton ja rahoitti poikansa moottoriurheilua paiskimalla parhaimmillaan jopa kolmea työtä yhtä aikaa.

Kun Lewis nousi formula ykkösiin viime vuosikymmenellä, isä toimi pitkään poikansa managerina. Yhteistyö kuitenkin päättyi vuonna 2010 ja tapa, jolla se tapahtui, on Anthony Hamiltonille yhä kova paikka.

– Se särki sydämeni, Anthony Hamilton kertoi David Lettermanin haastatteluohjelmassa Marca-lehden mukaan.

Anthony Hamilton kertoi, että poika antoi isälleen käytännössä potkut.

– Nyt, kun katson asiaa taaksepäin, tajuan hänen pitäneen huolta omasta edustaan, Anthony Hamilton kertoi.


Isä-Hamilton myönsi olleensa päällekäyvä ja intensiivinen manageri. Hän sanoi toimineensa niin, koska piti poikaansa poikkeuksellisena lahjakkuutena.

Yhteistyön katkeamisen myötä Hamiltonit lopettivat myös pitkäaikaisen yhteisen rituaalin.

– Siitä lähtien kun Lewis oli kahdeksanvuotias, meillä oli tapana paiskata kättä ennen jokaista kisaa. Kädenpuristuksessa välittyi isältä pojalle viesti: ”ole varovainen ja tee parhaasi.”

– Vuonna 2010 se kaikki vain loppui siihen. Se oli kova pala nieltäväksi, Anthony Hamilton kertoi.


Isä-Hamiltonin mukaan hän ei potkujen jälkeen puhunut poikansa kanssa pariin vuoteen. Nykyisin kaksikon välit ovat taas kunnossa ja Anthony Hamilton on tuttu näky F1-varikoilla kannustamassa Lewisiä.

Britannian GP:ssä aikaisemmin tässä kuussa Anthony Hamilton oli ratin takana, kun Lewis Hamilton osallistui kuskien paraatiin klassisella vuoden 1968 MGC Roadster -avoautolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt